Paista sunnuntain ratoksi läjä rapeareunaisia lettusia.

1. Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon puolet jogurtista. Lisää jauhot, suola ja sokeri sekoittaen. Lisää loput jogurtista ja vatkaa ­taikina tasaiseksi.

2. Kuori omenat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Lisää raaste taikinaan.

3. Kuumenna voita tai öljyä pannussa keskilämmöllä. Paista taikina letuiksi. Tee letuista ohuita, jotta taikina kypsyy kauttaaltaan.

4. Ripottele letuille tomusokeria ja nosta tarjolle.

Lue lisää:

Tässä on maailman nopein suklaaleivos

Salaatilla hunnutettu juustokakku

Suolaisen makea mozzarellajogurtti

Resepti

Annoksia:
4

Herkuttele tänään: mehevissä letuissa maistuvat jogurtti ja omenaValmistusaika 30 minuuttia (Jogurtti-omenaletut )

2
munaa
4
dl
maustamatonta jogurttia
3
dl
vehnäjauhoja
suolaa
sokeria
2
omenaa
voita tai öljyä paistamiseen

Tämä lodetsku pehmenee ihanasti mascarpone-juustolla

Piintyneinkin herkkusuu sulaa hymyyn maistettuaan tätä juustoista makaronilaatikkoa. Suolainen parmesaani ja pehmeä mascarpone muodostaa vallan ihanan yhdistelmän.

Kasvissyöjä voi sujauttaa laatikkoon pekonin sijaan uunissa paahdettuja sieniä.

Juustoinen carbonara-laatikko

6 annosta

valmistusaika 25 min + 35 min

1 pkt (n. 170 g) pekonia

1 sipuli

500 g pastaa

3 valkosipulinkynttä

100 g lehtikaalia

50 g parmesaania

250 g mascarpone-juustoa

3 munaa

2 dl ruokakermaa

1 tl suolaa

½ tl pippuria

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Laita pastalle vesi kiehumaan. Pilko pekoni pieniksi pätkiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Levitä pekonit ja sipulit uunivuokaan. Paahda uunissa 10 minuuttia. Keitä pastaa 2 minuuttia pakkauksen ohjetta vähemmän.
  2. Hienonna valkosipuli. Poista lehtikaalin ruodit ja hienonna lehdet. Raasta parmesaani.
  3. Sekoita kulhossa mascarpone, munat, ruokakerma ja puolet parmesaanista. Lisää suola ja pippuri. Kaada pasta uunivuokaan. Lisää myös valkosipuli ja lehtikaali. Sekoita. Kaada mascarpone-munaseos vuokaan. Paista 30 minuuttia. Ripottele loput parmesaanista vuoan päälle ja paista vielä 5 minuuttia.

Luulitko, että gluteeniton kakku on aina kuiva? Tai että gluteeniton pizzapohja ei voi onnistua? Olit väärässä.

Gluteeniton pizza

2 pizzaa

valmistusaika 20 min + kohotus ja paisto 40 min

2½ dl vettä

½ pkt tuorehiivaa

1 rkl hunajaa

2 tl psylliumia

1 tl suolaa

4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

4 rkl oliiviöljyä

  1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Murenna joukkoon hiiva ja liuota se veteen. Lisää hunaja ja psyllium. Sekoita hyvin. Anna psylliumin turvota 10 minuuttia.
  2. Lisää suola ja puolet jauhoista. Sekoita taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää loput jauhoista ja sekoita vielä 5 minuuttia. Sekoita öljy taikinaan.
  3. Jauhota pöytä. Kumoa taikina pöydälle. Jaa se kahteen osaan ja muotoile pyöreiksi pizzoiksi jauhotetuin sormin. Nosta pizzat leivinpaperille. Peitä leivinliinalla ja kohota 30 min.
  4. Kuumenna uuni 225-asteiseksi ja nosta pelti lämpenemään uuniin. Täytä ensimmäinen pizza. Nosta se leivinpapereineen pellille ja paista 10 minuuttia. Täytä ja paista toinenkin pizza.

 

Kostea basilika-sitruskakku

8 annosta

valmistusaika 15 min + paisto 50 min

1 sitruuna

1 appelsiini

2 dl basilikan lehtiä

6 dl mantelijauhoja

2 dl sokeria

1½ dl riisijauhoja

1 tl leivinjauhetta

5 munaa

50 g voita

Kuorrute

200 g mascarponea

1 dl kuohukermaa

1 dl tomusokeria

  1. Pese sitruuna ja appelsiini huolellisesti. Raasta niistä kuori. Hienonna basilikan lehdet.
  2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sekoita kulhossa mantelijauhe, sokeri, riisijauho ja leivinjauhe. Riko munat kulhoon ja sekoita. Sulata voi. Sekoita taikinan joukkoon voi, sitrusten kuoriraasteet ja basilikasilppu.
  3. Voitele ja jauhota leipävuoka. Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua 50 minuuttia.
  4. Valmista kuorrute. Sekoita sähkövatkaimella mascarpone, kerma ja tomusokeri.