Tarjoile kolmen kerroksen taikapannari esimerkiksi kermavaahdon ja hillon kera. Kuva: Ninna Lindström
Tarjoile kolmen kerroksen taikapannari esimerkiksi kermavaahdon ja hillon kera. Kuva: Ninna Lindström

Poimi talteen luottoreseptit arkeen ja juhlaan.

1. Huippukokin makaronilaatikko

Ravintola Savoyn legendaarinen keittiöpäällikkö Kari Aihinen lisää arkiklassikkoon pekonia ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Toimii!

Huippukokki paljastaa: näin syntyy maailman paras makaronilaatikko

2. Gluteeniton hittirieska

Soppa365-sivuston kehittelemä yllättävä pikaleivonnainen syntyy höyrytetystä kukkakaalista. Rieska on myös maidoton. Taikinan voi maustaa sekoittamalla joukkoon esimerkiksi aurinkokuivattua tomaattia, yrttejä, juustoa, oliivipaloja, juustoraastetta tai chiliöljyä.

Maailma sai uuden hittirieskan! Se on vähähiilihydraattinen, gluteeniton ja tajuttoman helppo

3. Karkista kakuksi

Suklaapatukoista inspiroituneet kakut ovat yksi viime vuosien isoimmista leivontatrendeistä. Kuva: Panu Pälviä
Suklaapatukoista inspiroituneet kakut ovat yksi viime vuosien isoimmista leivontatrendeistä. Kuva: Panu Pälviä

Suklainen kakku on sokerihiiren unelma. Kinderin maku syntyy vaalean, kermaisen täytteen ja maitosuklaan yhdistelmästä.

Superherkullinen Kinder-kakku yhdistää karkin ja kakun parhaat puolet

4. Takuuvarmaa leipää

Leivän teko on yllättävän vaivatonta. Nykyajan leipä tehdään kylmään veteen, hiivaa lisätään vain murunen eikä taikinaa vaivata lainkaan. Maun ja rakenteen salaisuus on pitkä kohotusaika. Kokeile leipoa limppua, ruissämpylöitä ja durumleipää, ihastut varmasti!

Tee itse rapeaa ja mehevää leipää

5. Banaaniletut ja taikapannari

Blogimaailmassa vuosia valloittaneet kahden raaka-aineen banaaniletut ovat jo monelle tuttuja, mutta herkullinen ihmepannari yllättää. Yhdestä taikinasta syntyy kolme kerrosta: pannarimainen pohja, kreemimäinen välikerros ja pinnan ilmava marenkimainen päällys.

Maailman helpoimmat banaaniletut ja taikapannari saavat leuan loksahtamaan

6. Luottokakkutaikina

Tämän reseptin haluat säästää! Ruokatoimittajamme lempikakkutaikina syntyy helposti ja taipuu monenlaisiin leivonnaisiin – etkä tarvitse sähkövatkainta. Kokeile esimerkiksi suklaista banaanileipää, klassista marjamurupiirakkaa tai päärynä-kinuskikakkua.

Yksi taikina, kuusi kakkua – tämä luottoresepti kannattaa panna talteen

7. Pikkuleivät mummon malliin

Klassiset pikkuleivät tuovat mieleen lapsuuden ja tyylikkäät teekestit. Kuva: Pia Inberg
Klassiset pikkuleivät tuovat mieleen lapsuuden ja tyylikkäät teekestit. Kuva: Pia Inberg

Klassikkopikkuleivät ovat juuri sopivan retroja ja toimivat aina. Lue parhaat vinkit ja ohjeet kookoshentusten, kaneliässien ja herrasväen pikkuleipien tekoon.

Mureat ja makeat mummolan pikkuleivät ovat taas muotia

8. Trendikäs ramen-keitto

Ramen-nuudelikeitossa maistuvat chili, inkivääri ja valkosipuli. Jos haluat helpottaa arkeasi, pakasta valmis keitto rasioissa. Kun sulatat keiton, lisää siihen valitsemasi proteiinilähde, kuten katkarapuja, kidneypapuja tai kananmunaa.

Tässä ramen-keitossa on vain 180 kcal

9. Kurpitsapiirakka

Syksy on kurpitsan sesonkia. Kuva: Pia Inberg
Syksy on kurpitsan sesonkia. Kuva: Pia Inberg

Täydellinen syysherkku! Muskottipähkinällä ja inkiväärillä maustettu piirakka maistuu taivaalliselta vaniljajäätelön kanssa.

Makea kurpitsapiirakka

10. Kevyet kesäkurpitsapihvit

Kesäkurpitsapihvit ovat helppo arkiruoka. Yhdessä tällä ohjeella tehdyssä pihvissä on vain 70 kaloria, mutta herkulliset pihvit maistuvat muillekin kuin laihduttajille.

5:2-dieetti – kesäkurpitsapihvit

Valmistaikinasta pyörätettävä mehukas piirakka valmistuu myös säilötyistä sienistä. 

Jee, sienisyksy tuli sittenkin!

Jos et kuitenkaan jaksa lähteä sieneen, tai joku ehti jo tyhjentää vakiapajasi, piiraan voi aina valmistaa myös pakastetuista, kuivatuista tai suolaan säilötyistä sienistä. Jälkimmäiset on kuitenkin hyvä huuhdella tai kiehauttaa ennen käyttöä.

 

Suppilovahvero-homejuustopiirakka

8 palaa

90 minuuttia

  • 1 pyöreä pakastepiirakkataikina (esim. Myllyn paras)
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • ½ tl kuminan siemeniä

Täyte

  • 1 litra suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • 1 fenkoli
  • 2+1 rkl ruokaöljyä
  • 2 dl kasvislientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 pkt (125 g) sinihomejuustoa
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita kuminansiemenet ja hienonnettu timjami voideltuun, halkaisijaltaan noin 24 senttiä leveään piirasvuokaan. Painele taikina tasaisesti vuokaan. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa kymmenen minuuttia.

2. Puhdista ja hienonna sienet. Hienonna sipuli ja leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä pannulla viisi minuuttia. Laita sienet kulhoon ja lisää pannulle 1 rkl öljyä. Kuullota sipulia ja fenkolia hetki ja kaada joukkoon kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5–8 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja fenkolit ovat kypsyneet. Anna paistoksen jäähtyä pari minuuttia ja sekoita se sienien joukkoon.

3. Yhdistä kerma ja munat, sekoita tasaiseksi ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.

4. Levitä sieni-sipulipaistos esipaistettuun piiraspohjaan ja murenna päälle sinihomejuusto. Kaada joukkoon kerma-munaseos. Paista piirasta 200-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia.

Helpon kastikkeen pyöräyttää pastan kiehuessa. Arjen parhautta! 

Luonto voi yllättää kelpo sieniapajalla myös kuivan kesän jälkeen. Suppilovahvero löytyy samoilta paikoilta vuodesta toiseen ja usein suurina ryppäinä. Sammaleiset havumetsät, kuusikkoiset metsärinteen ja mustikanvarpuiset metsäpohjat ovat oivallista kasvualustaa suppiksille. Omenoita puolestaan on nyt puutarhat täynnä. 

Suppilovahvero-omenapasta

4 annosta

15 min

300 g nauhapastaa

2 litraa vettä

2 tl suolaa

1 litra suppilovahveroita

2 omenaa

1 punasipuli

1 valkosipulinkynsi

2 dl raastettua

Parmesaania

1 pkt (180 g) pekonia

2 rkl ruokaöljyä

10 lehteä tuoretta salviaa

½–1 tl suolaa

¼ tl mustapippuria

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja keitä pastaa vedessä kahdeksan minuuttia.

2. Puhdista sienet ja leikkaa isoimmat muutamaan osaan. Kuutioi omenat ja hienonna sipulit. Raasta juusto.

3. Kuumenna öljy pannulla ja paista pekonisiivut rapeiksi molemmin puolin. Laita talouspaperin päälle valumaan. Paista sieniä ja sipuleita pekonin rasvassa pannulla viisi minuutttia. Lisää joukkoon salvianlehdet.

4. Ota 2 dl pastavettä talteen ja valuta pasta. Laita pasta pannulle paistettujen sienien joukkoon, lisää juustoraaste ja 1 dl keitinvettä. Sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa ja kaikki ainekset sekoittuvat pastaan. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä, että saat pastalle kosteahkon kastikemaisen koostumuksen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi joukkoon paistetut pekonit.