Tarjoile kolmen kerroksen taikapannari esimerkiksi kermavaahdon ja hillon kera. Kuva: Ninna Lindström
Tarjoile kolmen kerroksen taikapannari esimerkiksi kermavaahdon ja hillon kera. Kuva: Ninna Lindström

Poimi talteen luottoreseptit arkeen ja juhlaan.

1. Huippukokin makaronilaatikko

Ravintola Savoyn legendaarinen keittiöpäällikkö Kari Aihinen lisää arkiklassikkoon pekonia ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Toimii!

Huippukokki paljastaa: näin syntyy maailman paras makaronilaatikko

2. Gluteeniton hittirieska

Soppa365-sivuston kehittelemä yllättävä pikaleivonnainen syntyy höyrytetystä kukkakaalista. Rieska on myös maidoton. Taikinan voi maustaa sekoittamalla joukkoon esimerkiksi aurinkokuivattua tomaattia, yrttejä, juustoa, oliivipaloja, juustoraastetta tai chiliöljyä.

Maailma sai uuden hittirieskan! Se on vähähiilihydraattinen, gluteeniton ja tajuttoman helppo

3. Karkista kakuksi

Suklaapatukoista inspiroituneet kakut ovat yksi viime vuosien isoimmista leivontatrendeistä. Kuva: Panu Pälviä
Suklaapatukoista inspiroituneet kakut ovat yksi viime vuosien isoimmista leivontatrendeistä. Kuva: Panu Pälviä

Suklainen kakku on sokerihiiren unelma. Kinderin maku syntyy vaalean, kermaisen täytteen ja maitosuklaan yhdistelmästä.

Superherkullinen Kinder-kakku yhdistää karkin ja kakun parhaat puolet

4. Takuuvarmaa leipää

Leivän teko on yllättävän vaivatonta. Nykyajan leipä tehdään kylmään veteen, hiivaa lisätään vain murunen eikä taikinaa vaivata lainkaan. Maun ja rakenteen salaisuus on pitkä kohotusaika. Kokeile leipoa limppua, ruissämpylöitä ja durumleipää, ihastut varmasti!

Tee itse rapeaa ja mehevää leipää

5. Banaaniletut ja taikapannari

Blogimaailmassa vuosia valloittaneet kahden raaka-aineen banaaniletut ovat jo monelle tuttuja, mutta herkullinen ihmepannari yllättää. Yhdestä taikinasta syntyy kolme kerrosta: pannarimainen pohja, kreemimäinen välikerros ja pinnan ilmava marenkimainen päällys.

Maailman helpoimmat banaaniletut ja taikapannari saavat leuan loksahtamaan

6. Luottokakkutaikina

Tämän reseptin haluat säästää! Ruokatoimittajamme lempikakkutaikina syntyy helposti ja taipuu monenlaisiin leivonnaisiin – etkä tarvitse sähkövatkainta. Kokeile esimerkiksi suklaista banaanileipää, klassista marjamurupiirakkaa tai päärynä-kinuskikakkua.

Yksi taikina, kuusi kakkua – tämä luottoresepti kannattaa panna talteen

7. Pikkuleivät mummon malliin

Klassiset pikkuleivät tuovat mieleen lapsuuden ja tyylikkäät teekestit. Kuva: Pia Inberg
Klassiset pikkuleivät tuovat mieleen lapsuuden ja tyylikkäät teekestit. Kuva: Pia Inberg

Klassikkopikkuleivät ovat juuri sopivan retroja ja toimivat aina. Lue parhaat vinkit ja ohjeet kookoshentusten, kaneliässien ja herrasväen pikkuleipien tekoon.

Mureat ja makeat mummolan pikkuleivät ovat taas muotia

8. Trendikäs ramen-keitto

Ramen-nuudelikeitossa maistuvat chili, inkivääri ja valkosipuli. Jos haluat helpottaa arkeasi, pakasta valmis keitto rasioissa. Kun sulatat keiton, lisää siihen valitsemasi proteiinilähde, kuten katkarapuja, kidneypapuja tai kananmunaa.

Tässä ramen-keitossa on vain 180 kcal

9. Kurpitsapiirakka

Syksy on kurpitsan sesonkia. Kuva: Pia Inberg
Syksy on kurpitsan sesonkia. Kuva: Pia Inberg

Täydellinen syysherkku! Muskottipähkinällä ja inkiväärillä maustettu piirakka maistuu taivaalliselta vaniljajäätelön kanssa.

Makea kurpitsapiirakka

10. Kevyet kesäkurpitsapihvit

Kesäkurpitsapihvit ovat helppo arkiruoka. Yhdessä tällä ohjeella tehdyssä pihvissä on vain 70 kaloria, mutta herkulliset pihvit maistuvat muillekin kuin laihduttajille.

5:2-dieetti – kesäkurpitsapihvit

Kotijäätelöön tarvitset vain kermaa ja kondensoitua maitoa. Jäätelökoneen voit unohtaa.

Mansikka-lakujäätelö

4 annosta

valmistusaika 20 min + jäädytys 6 t

½ l mansikoita

100 g pehmeää lakritsia

4 dl kuohukermaa

1 tlk kondensoitua maitoa

  1. Perkaa mansikat ja soseuta ne sauvasekoittimella.
  2. Leikkaa lakritsi pieniksi muruiksi.
  3. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kondensoitu maito. Kaada massa leipävuokaan tai muuhun pakastimen kestävään astiaan. Valuta mansikkasose raidoiksi ja ripottele lakumurut päälle.

Kesän parhaat salaatit syntyvät, kun annat kasviksille, kesäpotuille ja kanalle kyytiä grillissä.

Grillattu caesar

4 annosta

valmistusaika 30 min

1 ps (170 g) katkarapuja

1 salaatti (Cosmopolitan)

4 leipäsiivua, grillatuna

100 g kirsikkatomaatteja

50 g parmesaaniraastetta

Kastike

1 dl majoneesia

2 tl dijon-sinappia

1 sitruuna

1 valkosipulinkynsi

4 anjovisfileetä

1 Kokoa kulhoon majoneesi, sinappi ja anjovisfileet. Lisää valkosipuli. Raasta sitruunan kuorta joukkoon. Soseuta.

2 Sulata katkaravut kylmän veden alla. Puristele vesi pois ja sekoita ravut kastikkeeseen.

3 Puolita salaatit pituussuunnassa ja grillaa ne kevyesti raidallisiksi.

4 Levitä salaattien päälle katkaravut ja kastike. Revi leivät krutongeiksi ja lisää tomaatit. Raasta päälle juustoa.

Jos pinjansiemenet kirpaisevat kukkaroa, rouhi salaatin päälle cashewpähkinöitä.
Jos pinjansiemenet kirpaisevat kukkaroa, rouhi salaatin päälle cashewpähkinöitä.

Caprin salaatti grillistä

4 annosta

valmistusaika 20 min

400 g erilaisia tomaatteja

400 g mozzarellaa

½ ruukkua basilikaa

½ tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl balsamico-viinietikkaa

2 rkl pinjansiemeniä

mustapippuria myllystä

1 Jos käytät isoja tomaatteja siivuta ne. Keskikokoiset tomaatit voi puolittaa ja kirsikkatomaatit jättää kokonaisiksi.

2 Kuumenna grilli. Grillaa tomaatteihin kauniit pinnat. Nostele ne tarjoiluastialle.

3 Revi tomaattien päälle mozzarella. Riivi basilikan lehtiä salaatin päälle. Pirskottele öljy ja balsamico hyvin koko salaatin päälle. Ripottele suola ja rouhi mustapippuri myllystä. Viimeistele pinjansiemenillä.

Grillattu pastasalaatti ei kärsi säilytyksestä, vaan se mehevöityy entisestään.
Grillattu pastasalaatti ei kärsi säilytyksestä, vaan se mehevöityy entisestään.

Grillattu pastasalaatti

4 annosta

valmistusaika 30 min

350 g pastaa

1 ruukku minttua

1 sitruuna

½ dl oliiviöljyä

2 tl hunajaa

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria myllystä

1 kesäkurpitsa

150 g broccoliineja

2 punasipulia

200 g fetajuustoa

2 rkl siemensekoitusta

1 Laita pasta kiehumaan. Tee sillä välin marinadi. Hienonna minttu. Purista sitruunasta mehu. Mittaa joukkoon öljy, hunaja, suola ja mustapippuri. Valuta pasta ja sekoita marinadiin.

2 Kuumenna grilli. Siivuta kesäkurpitsa, puolita broccoliinit pituussuunnassa ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Grillaa vihanneksiin molemmin puolin kauniit raidat. Sekoita pastan ja marinadin joukkoon.

3 Murustele feta ja ripottele siemenet salaatin päälle.

Grillattu perunasalaatti on parhaimmillaan haaleana. Älä laita sitä jääkaappiin!
Grillattu perunasalaatti on parhaimmillaan haaleana. Älä laita sitä jääkaappiin!

Polttava perunasalaatti

4 annosta

valmistusaika 30 min

12 uutta perunaa

4 kevätsipulia

2 rkl valkoviinietiikkaa

3 rkl oliiviöljyä

½ tl suolaa

1 tl mustapippuria myllystä

200 pimientos de padron -grillipaprikoita

1 Pese perunat ja puolita isot. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi.

2 Perunoiden kiehuessa hienonna kevätsipulit ohuiksi renkaiksi. Sekoita niiden joukkoon etikka, öljy, suola ja pippuri.

3 Kuumenna grilli. Nostele grillipaprikat ja perunat grilliin. Grillaa perunat hyvin paahtuneiksi. Kääntele paprikoita grillissä kunnes ne rytistyvät kasaan. Leikkaa halutessasi paprikoista kannat pois.

4 Sekoita perunat ja paprikat kevätsipulien joukkoon.

Fenkoli saa jäädä grillin jäljiltä sisältä rapean raikkaaksi.
Fenkoli saa jäädä grillin jäljiltä sisältä rapean raikkaaksi.

Grillattu fenkoli-lohisalaatti

4 annosta

valmistusaika 30 min

4 fenkolia

1 nippu retiiseja

½ sitruuna

1 rkl oliiviöljyä

½ tl suolaa

100 g viinisuolaheinää

150 g graavilohta

½ norilevy

Lisäksi

tillipestoa

1 Kuumenna grilli. Huuhdo ja puolita fenkolit ja retiisit.

2 Purista sitruunasta mehu salaattiastian pohjalle. Mittaa joukkoon öljy ja suola.

3 Grillaa retiiseihin ja fenkoleihin hyvät pinnat. Ne saavat jäädä napakoiksi sisältä. Sekoita grillatut vihannekset sekä viinisuolaheinä sitruunaöljyyn.

4 Levitä salaatin pinnalle graavilohisiivuja ja murusta noria rouskeeksi. Viimeistele tillipestolla.

Tillipesto

1½ dl

valmistusaika 10 min

1 ruukku tilliä

1 sitruuna

1 dl kuorittuja manteleita

1 dl öljyä

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria myllystä

1 Katkaise tilli ruukusta varsineen. Leikkaa karkeasti.

2 Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.

Anna kanafileen levätä hetki ennen kuin siivutat sen.
Anna kanafileen levätä hetki ennen kuin siivutat sen.

Teriyaki-kanasalaatti

4 annosta

valmistusaika 30 min

4 broilerinfileetä

3 rkl teriyaki-kastiketta

2 rkl siirappia

1 rkl seesamiöljyä

1 rkl soijaa

½ kesäkaali

1 ruukku korianteria

100 g vuonankaalia

2 limeä

1 rkl oliiviöljyä

½ tl suolaa

1 rkl seesaminsiemeniä.

1 Huuhtele fileet kylmällä vedellä ja taputtele pinnat kuivaksi talouspaperilla.

2 Sekoita keskenään teriyaki-kastike, siirappi, seesamiöljy ja soija isossa kulhossa. Pyöräytä fileet marinadin joukkoon. Kuumenna grilli.

3 Siivuta kaali ohueksi nauhaksi. Riivi yrttiruukusta lehdet. Purista limeistä mehu kulhon pohjalle. Mittaa öljy ja suola mehun joukkoon. Sekoita kaalisuikaleet, vuonankaali ja korianteri joukkoon.

4 Nosta fileet grilliin. Sivele marinadia sudilla pintaan ja grillaa hyvät raidat molemmin puolin.

5 Jaa salaattipohja neljälle lautaselle. Siivuta broilerinfileet ja nosta salaattipedille. Viimeistele seesaminsiemenillä.