Sloppy Joessa on vain kaksi täytettä: jauhelihakastike ja sinappi. Tällä kertaa vähemmän on enemmän, vaikka jenkkiburgerista onkin kysymys. Kuva: Panu Pälviä
Sloppy Joessa on vain kaksi täytettä: jauhelihakastike ja sinappi. Tällä kertaa vähemmän on enemmän, vaikka jenkkiburgerista onkin kysymys. Kuva: Panu Pälviä

Servietti syliin! Sloppy Joeta on mahdoton syödä sottaamatta.

1. Kuori ja leikkaa sipuli sekä valkosipuli pieneksi silpuksi. Puolita paprika, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.

2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuumenna pannu, lorauta öljy pannulle ja paista jauheliha. Lisää sipuli, paprika, valkosipuli ja chili. Jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää loput mausteet ja kastikkeet. Lisää vesi ja anna muhia, kunnes sämpylät ovat valmiit, kuitenkin vähintään 10 minuuttia.

3. Puolita sämpylät ja laita ne leikkuupinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa pinnat ruskeiksi.

4. Sivele sämpylöihin molemmin puolin keltaista sinappia ja täytä reilusti jauhelihalla.

VINKKI! Keltainen sinappi on amerikkalaista hodarisinappia, jota saa täkäläisistäkin marketeista. Voit käyttää myös tavallista makeaa sinappia.

P.S. Jaa mikä Sloppy Joe? Jenkkilän-tulokas on saanut nimensä siivottomuudestaan. Suomeksi jauhelihaburgeria voisi kutsua suttupekaksi tai mössömasaksi.

Lue myös:

Luksusroskaruuasta tuli muotia – katso parhaat reseptit

Näin teet terveellisen hampurilaisen

Ramenburger – näin teet hittihampurilaisen itse

Resepti

Vaikeustaso:
Helppo

Sloppy Joe -burgeri, 4 annosta, valmistusaika: 30 minuuttia

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
vihreä paprika
1
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
2
tl
chiliä
1
rkl
ruskeaa sokeria tai siirappia
3
rkl
Worcestershire-kastiketta
2
tl
suolaa
1
rkl
ketsuppia
2
tl
keltaista sinappia
1
tl
mustapippuria
1
dl
vettä
4
sämpylää
voiteluun keltaista sinappia