Me Naiset
|
KATJA NORDLUND
Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Nosta savuburgerit tarjolle ja ota aplodit vastaan.

1. Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipuli ja valkosipuli, paista 3–5 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä. ­Sekoita joukkoon smoked paprika -jauhe, sokeri ja suola. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia. Lisää viinietikka ja keitä 2 minuuttia. Lisää ketsuppi, sekoita hyvin ja kypsennä 5 minuuttia. Purista joukkoon sitruunamehu ja sekoita.

2. Aloita hampurilaisen valmistelu kastikkeen kiehuessa. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Paista pekonia öljytilkassa paistinpannussa 2–3 minuuttia. ­Lisää sipuli ja smoked paprika -jauhe, jatka paistamista 3 minuuttia.

3. Sekoita jauheliha paistetun sipulin ja pekonin kanssa. Muotoile ­seoksesta sämpylöiden kokoisia pihvejä. Viipaloi hampurilaiseen ­tomaatit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Kuumenna paistinpannussa hieman öljyä. Paista pihvejä paksuudesta riippuen 3–5 minuuttia kummaltakin puolelta. Kun käännät pihvit, nosta juustoviipaleet niiden päälle sulamaan toisen puolen ­paistamisen ajaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Halkaise sämpylät ja täytä ne pihvillä, kastikkeella, salaatilla ja ­tomaattiviipaleilla. Tarjoile heti.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 45 minuuttia

Resepti

1
kpl
sipuli
4
kpl
pekoniviipaletta
öljyä paistamiseen
1
tl
smoked paprika -jauhetta (esimerkiksi Santa Maria)
400
g
jauhelihaa
4
kpl
savujuusto viipaletta (esimerkiksi Kippari)

Kastike

1
kpl
sipuli
2
kpl
valkosipulinkynttä
öljyä
1
tl
smoked paprika -jauhetta
fariinisokeria
suolaa
1
rkl
viinietikkaa
1
dl
ketsuppia
sitruunan mehu

Lisäksi

2
kpl
tomaattia
salaatinlehtiä
4
kpl
sämpylää
Sisältö jatkuu mainoksen alla