Makeaksi paahtuva paprika ja suolainen juustomunakas ovat ihana pari.
Makeaksi paahtuva paprika ja suolainen juustomunakas ovat ihana pari.

Kun kesähuuma oikein iskee, grillissä paahtuvat myös brunssiherkut.

Grillimunakkaat

4 annosta

valmistusaika 40 min

150 g voimakasta juustoa, esimerkiksi parmesaania

½ ruukkua lehtipersiljaa

6 munaa

¾ dl ruokakermaa

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

4 paprikaa

1. Raasta juusto raastimen hienolla terällä. Silppua lehtipersiljan lehdet.

2. Tee munakasmassa. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää ruokakerma ja sekoita hyvin. Lisää suola, pippuri, juustoraaste ja yrttisilppu.

3. Jos paprikat ovat pohjasta tasaisia ja pysyvät hyvin pystyssä, leikkaa niistä hattu pois ja poista siemenet. Muussa tapauksessa leikkaa ne puoliksi pituussuunnassa ja poista siemenet. Täytä paprikat munakasmassalla.

4. Nosta paprikat grilliin epäsuoraan lämpöön, esimerkiksi ylätasolle. Grillaa, kunnes munakasmassa on hyytynyt. Jos leikkasit paprikoista hatut pois, nosta ne lopuksi paprikoiden päälle.

Vinkki! Kokeile munakkaiden grillaamista myös jättiherkkusienien sisällä tai metallisissa muffinivuoissa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.