Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Herkulliset bataatti­ranskalaiset ­dipataan ­majoneesiin.

1. Kuori bataatti ja suikaloi se ranskalaisten kokoisiksi tikuiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa 170 asteeseen. Tiedät öljyn olevan sopivan kuumaa, kun bataatinpala ­alkaa poreilla öljykattilassa heti voimakkaasti ja nousee pinnalle.

3. Esikeitä bataatinpaloja ensin öljyssä pieni määrä kerrallaan noin ½ minuutin ajan.

4. Nosta palat reikäkauhalla talouspaperille valumaan.

5. Laita palat takaisin ­öljyyn pieni määrä kerrallaan ja anna ruskistua kauniisti. Nosta taas valumaan talouspaperille ja mausta suolalla. Tarjoa kuumina hyvän majoneesin kanssa

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Resepti

300
g
bataattia
5
dl
öljyä
maun mukaan suolaa

Tarjoiluun

2
dl
majoneesia