Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Muheva kanapata on täydellinen sunnuntai­päivällinen.

1. Kuumenna öljy rautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Ruskista koipipaloja kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on rapea. Vähennä lämpöä. Kuutioi sipuli ja viipaloi valkosipulit. Lisää pataan. Kypsennä vielä 5 minuuttia. Pidä ­sipulit liikkeessä, jotta ne eivät ruskistu liikaa.

2. Lisää mausteet. Sekoita niin, että mausteet tarttuvat koipipaloihin kauttaaltaan. Lisää hieman öljyä, jos pata tuntuu kuivalta ja mausteet alkavat ottaa pohjaan kiinni.

3. Purista sitruunan ja appelsiinin mehut ja kaada pataan. Lisää vettä sen verran, että koipipalat peittyvät juuri ja juuri. Kuutioi tomaatit ja lisää pataan. Anna padan kiehua hiljalleen poreilleen noin 30 minuuttia.

4. Lisää valutetut kikherneet. Annan padan hautua vielä noin 15 minuuttia. Lisää hienonnettu korianteri juuri ennen tarjoilua. Nauti punaviinirisoton kanssa.

Vinkki!  Voit valmistaa padan myös koipireisistä. Lisää silloin haudutusaikaa 15 minuuttia.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 35 minuuttia + 45 minuuttia hauduttamiseen

Resepti

8 broilerin koipipalaa (700 g)
3
rkl
ruokaöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
1
rkl
kurkumaa
2
tl
juustokuminaa
1 sitruunan mehu
2 appelsiinin mehu
2 isoa kypsää tomaattia
½–1 dl vettä
1
tlk
(400 g) kikherneitä (esim. Biona)
1 ruukku korianteria