Henri Alénin suosikkipasta syntyy simppeleistä aineksista. Kuva: Anna Huovinen
Henri Alénin suosikkipasta syntyy simppeleistä aineksista. Kuva: Anna Huovinen

Hyvälaatuisella pastalla ja oliiviöljyllä pääsee jo pitkälle!

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alénia puri Italia-kärpänen Piemontessa vuonna 2005. Siitä asti hän on viettänyt jokaisen kesälomansa Italiassa.

– Italialaisten intohimo ruokaa kohtaan on ihailtavaa. He puhuvat ruuasta paljon ja syövät aina yhdessä. Italialaisessa keittiössä pienistä asioista syntyy suuri maku. Kaikki lähtee hyvistä raaka-aineista. Jos ne eivät ole hyviä, ei ole lopputuloskaan. Hyvä pasta ja oliiviöljy ovat sitä kuuluisaa arjen luksusta. Uhraamalla muutaman euron enemmän saa tuntuvasti parempaa, Henri sanoo. 

Henrin lempipasta on munakoiso-kesäkurpitsapenne. Siinä kiteytyy hyvin italialaisen keittiön filosofi: herkullista ruokaa yksinkertaisista raaka-aineista! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Munakoiso-kesäkurpitsapenne

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmistusaika 1 tunti

1 munakoiso (500 g)

2 keskikokoista kesäkurpitsaa (700 g)

2 valkosipulinkynttä

4 rkl oliiviöljyä

1 tölkki tomaattimurskaa

400 g pennepastaa

1 ruukku lehtipersiljaa

1 ruukku basilikaa

1 dl raastettua parmesaania

1 rkl pinjansiemeniä

noin 1 tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

ripaus cayennenpippuria

1. Kuori munakoiso ja leikkaa se noin 1½ cm:n kuutioiksi. Halkaise kesäkurpitsat ja kaavi pois sisus. Leikkaa kurpitsoiden malto noin 1 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Lämmitä oliiviöljy laakeassa, korkeareunaisessa kattilassa tai pannussa keskilämmöllä. Lisää joukkoon kesäkurpitsa- ja munakoisokuutiot. Anna kypsyä ja ruskistua aina välillä sekoittaen.

3. Kun kasvikset ovat kullanruskeita ja munakoisot hyvin pehmenneet, lisää valkosipuli ja sekoita hyvin. Kuullota vielä pari minuuttia ja kaada sen jälkeen joukkoon tomaattimurska. Jätä kastike hautumaan miedolla lämmöllä 15–20 minuutiksi.

4. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

5. Hienonna lehtipersilja ja basilika. Raasta parmesaani.

6. Valuta kypsä pasta hyvin ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää yrtit ja pinjansiemenet ja suurin osa parmesaanista. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella cayennepippuria.

7. Ripottele loppu parmesaani valmiiden annosten päälle.

Henkka on italofani. Kuva: Anna Huovinen
Henkka on italofani. Kuva: Anna Huovinen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla