Kodin Kuvalehti
Aamu alkaa ihanasti, kun keittiössä tuoksuvat tuoreet sämpylät. Tällä reseptillä se on mahdollista joka päivä. Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
Aamu alkaa ihanasti, kun keittiössä tuoksuvat tuoreet sämpylät. Tällä reseptillä se on mahdollista joka päivä. Kuva: Shutterstock

Saat tuoreita sämpylöitä vaikka joka aamu, kun jääkaapista löytyy aina valmis sämpylätaikina.

Tämä sämpylätaikina mullistaa aamiaisrutiinisi! Tee taikina jääkaappiin odottamaan ja paista tuoreita sämpylöitä vaikka joka aamu. Taikina säilyy jääkaapissa ainakin viisi päivää.

Sämpylöiden juju on nopeasti sekoitettu taikina, joka laitetaan jääkaappiin kohoamaan yön yli. Taikina kannattaa tehdä isoon astiaan, sillä se turpoaa yllättävän paljon.

Rapeat ja herkulliset sämpylät valmistuvat aamutoimien aikana

Parasta näissä sämpylöissä on se, että taikinaa ei missään vaiheessa tarvitse vaivata eikä sämpylöitä tarvitse kohottaa. Valmista, löysähköä taikinaa voi vaan nostella lusikalla pellille. Yksi lusikallinen per sämpylä riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun sämpylät ovat kypsiä, älä peitä niitä liinalla, jotta kuori jää rapsakaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jääkaappisämpylätaikina

Noin 18 sämpylää

7 dl vettä

25 g hiivaa

2 tl suolaa

1 rkl siirappia

2 dl mysliä tai kaurahiutaleita (osan voi korvata myös siemenillä)

3 dl ruisjauhoja

8 dl vehnäjauhoja

3 rkl rypsiöljyä

Pinnalle

siemeniä, esim. seesaminsiemeniä

  1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja siirappi.
  2. Lisää erissä ensin muut jauhot, lopuksi vehnäjauhot.
  3. Sekoita (puisella) lastalla tai kauhalla. Lisää lopuksi öljy. Taikinasta tulee melko löysää.
  4. Peitä kulho ja laita taikina nousemaan jääkaappiin yön yli (tai pidempään). Nosta taikinasta lusikalla kasoja uunipellille.
  5. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla