Soppa365
Kaikki hyvä haarukan ulottuvilla! Vegekulhon ainekset paahtuvat nopeasti uunissa tai grillissä.
Kaikki hyvä haarukan ulottuvilla! Vegekulhon ainekset paahtuvat nopeasti uunissa tai grillissä.

Paahda kasvikset grillissä tai uunissa ja sekoita joukkoon sitruunainen vinegretti. Hyvin maustettu härkis takaa, että tämä vegeruoka pitää nälän loitolla.

Vaikka reseptissä kehotetaan kypsentämään kulhoruuan ainekset grillissä, voit yhtä hyvin voit paahtaa ne 225-asteisessa uunissa. Sipaise kasvikset tällöin öljyllä ennen paahtamista. Folion sijaan voit lusikoida härkiksen mausteineen pieneen uunivuokaan ja nostaa sen pellille paahtumaan kasvisten viereen. Uunissa ainekset paahtuvat 10–15 minuutissa kauniin värisiksi ja napakan kypsiksi.

Helppo sitruunainen vinegretti takaa, ettei paahdetuista kasviksista puutu makua. Sekoita keskenään oliiviöljyä, sitruunaa, valkosipulia, suolaa ja sokeria. Hulauta soosi paahdettujen kasvisten päälle ja jaa kulhoihin.

Voit haarukoida kulhoruuan lämpimänä, mutta saat siitä myös mainion evään. Anna tällöin ainesten jäähtyä ja lado ne salaatin kanssa eväsboksiin. Hyvin maustettu ja marinoitunut kasviskulho maistuu hyvin myös kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Härkiskulho

2 annosta

10 min + 10 min

200 g härkistä

2 tl srirachaa

1 rkl soijakastiketta

1 punasipuli

1 paprika

1 pieni kesäkurpitsa

1 maissi

Kastike

½ sitruunan mehu

2 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

ripaus suolaa ja sokeria

Lisäksi

5 dl rapeaa salaattia

6 kirsikkatomaattia

vahvaa foliota

  1. Valmista kastike sekoittamalla ainekset.
  2. Mausta härkis srirachalla ja soijalla. Ota foliosta neliön muotoinen pala ja laita härkis folion keskelle. Sulje folio nyytiksi.
  3. Poista paprikasta kanta ja siemenkota. Puolita punasipuli ja paprika. Viipaloi kesäkurpitsa pitkittäin.
  4. Kypsennä härkisnyyttiä, sipulin ja paprikan puolikkaita, kesäkurpitsaviipaleita ja maissia keskilämmöllä grillissä noin 10 minuuttia.
  5. Leikkaa kypsästä maissista jyvät kulhoon. Paloittele paprikat ja kesäkurpitsat ja lisää maissin joukkoon. Lusikoi joukkoon kastike ja sekoita.
  6. Jaa kasviksia, rapeaa salaattia, tomaatteja ja härkis-sipuliseosta kahteen kulhoon omiin lohkoihinsa. Kaada kasvisten marinadi päälle.

Resepti: Raisa Laine, Sport

Sisältö jatkuu mainoksen alla