Soppa365
Sekoita pasta ja kastike ennen tarjoilua. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Sekoita pasta ja kastike ennen tarjoilua. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Karitsan jauhelihasta tehty bolognese sopii myös pääsiäispöytään.

Pääsiäispöytä ei aina kaipaa kokolihaa. Helpon lammasreseptin etsijä valitsee raaka-aineeksi karitsan jauhelihan. Se toimii monessa reseptissä: lihapullissa, hampparipihveissä tai kepakoissa.

Rennon kokin valinta on kuitenkin bolognese. Karitsan jauhelihan kanssa pataan päätyy runsaasti yrttejä: timjamia, rosmariinia ja minttua. Tomaatit ja viini taittavat lihan runsasta makua.

Kastikkeen voit tehdä jo hyvissä ajoin, mutta keitä pasta juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

KARITSABOLOGNESE

6 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 45 min + 30 MIN

600 g karitsanjauhelihaa

2 sipulia

3 porkkanaa

4 valkosipulinkynttä

3 rkl öljyä

½ dl balsamicoa

2 dl punaviiniä

2 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja

2 tlk tomaattimurskaa

2 rkl hunajaa

2 rkl kapriksia

2 tl suolaa

1 tl pippuria myllystä

10 timjaminoksaa

2 rosmariininoksaa

500 g pastaa

Lisäksi

tuoretta minttua

  1. Nosta jauheliha pöydälle. Kuori sipulit, porkkanat ja valkosipulinkynnet. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta porkkanat.
  2. Kuumenna kasari hellalla ja kaada ruokalusikallinen öljyä pohjalle. Kuullota sipulia ja porkkanaa 5 minuuttia. Lisää balsamico ja viini. Anna niiden keittyä puoleen. Kaada joukkoon tomaattisäilykkeet. Lisää hienonnettu valkosipuli, hunaja, kaprikset, suola, pippuri ja yrtit. Sekoita. Madalla lämpöä sen verran, että kastike juuri ja juuri kiehuu.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lorauta pannuun öljy. Nosta kolmasosa lihasta pannulle ja anna sen ruskistua. Kumoa ruskistunut liha kastikkeeseen. Jatka lihan ruskistamista vielä kahdessa erässä. Kun liha on kastikkeen joukossa, anna sen hautua miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Sekoita kastike ja pasta. Koristele mintunlehdillä

Resepti: Riikka Väliahde, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla