Kodin Kuvalehti
Helppo intialaisittain maustettu kasvispata valmistuu uunissa itsekseen. Sinun ei tarvitse kuin odottaa.
Helppo intialaisittain maustettu kasvispata valmistuu uunissa itsekseen. Sinun ei tarvitse kuin odottaa.

Kasvispataan on helppo upottaa edullisia raaka-aineita, ja silti lopputuloksena on syvän mehevä maku.

Nuukailu kauppareissulla ei tarkoita mausta tinkimistä. Tämän helpon intialaisittain maustetun kasvispadan pohjana ovat edulliset säilykkeet sekä peruna ja kukkakaali.

Ruoka kannattaa maustaa valkosipulilla, inkiväärillä ja kuivamausteilla. Yrteillä kikkailua ei tässä ruuasta tarvita.

Hintaa padalle kertyy hintaa vain 7,50 e ja siitä syö neljä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Intialainen kasvispata uunissa

4 annosta, 50 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 iso tai 2 pientä munakoisoa

2 tl garam masalaa

½ tl suolaa

2 + 2 rkl öljyä

4 pientä perunaa

1 kukkakaali

1 punasipuli

2 valkosipulinkynttä

pala tuoretta inkivääriä

1 tlk (380 g) kikherneitä

1 tlk tomaattimurskaa

1 dl vettä

3 tl currya

1 tl suolaa

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise munakoisot kahtia ja tee veitsen kärjellä kevyet viillot leikkauspintaan. Ripottele pinnalle garam masalaa ja suolaa. Sivele pinnalle öljyä.
  2. Kuori ja kuutioi perunat. Pilko kukkakaalit, kuori ja hienonna sipuli, valkosipulit ja inkivääri.
  3. Sekoita uunivuoassa vihannekset, valkosipuli, inkivääri, kikherneet liemineen sekä tomaattimurska.
  4. Sekoita joukkoon vesi, öljy, curry ja suola. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä 10 minuuttia.
  5. Aseta vuoan päälle munakoisot ja kypsennä vielä puoli tuntia.

Resepti: Anu Brask

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla