Viikonlopun päivällinen ei romahduta dieettiä, kun nautit lohta ja vokkia sekä täytettyä kesäkurpitsaa.

Täytetyt kesäkurpitsat

4 annosta, annoksessa 299 kcal
Valmistusaika 40 minuuttia

2 isoa tai 4 pientä kesäkurpitsaa
1 nauris tai porkkana
1 sipuli
1 rkl öljyä
200 g jauhelihaa
2 tl paprikajauhetta
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
3 rkl tomaattipyreetä
2 dl herneitä (tuore tai pakaste)
1 dl juustoraastetta (rasvaa 17 %)

Halkaise kesäkurpitsat ja raaputa sisustaa kulhoon, mutta jätä riittävästi hedelmälihaa reunoille ja pohjalle. Raasta kuorittu nauris tai porkkana hienoksi raasteeksi ja silppua sipuli. 

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia, myös kesäkurpitsasta raaputettua sisustaa hetki. Lisää jauheliha ja paista noin 5 minuuttia. Mausta ja lisää tomaattipyree.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon herneet. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Tarkista maku ja jaa seos kesäkurpitsoihin. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Tarjoa ylijäänyt täyte lisäkkeenä.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet ja juustokuorrutus on saanut väriä.

Mausteista lohta ja paprikavokki

4 annosta, annoksessa 350 kcal
Valmistusaika 40 minuuttia

500 g kirjolohta fileenä
pieni tlk (160 ml) light-kookosmaitoa
2–3 rkl currytahnaa
2 tl kala- tai soijakastiketta
2 eriväristä paprikaa
2 sipulia
2 tomaattia
1 kesäkurpitsa
200 g keräkaalia
2 tl öljyä
(suolaa)

Laita lohifilee uunivuokaan. Ota kookosmaidosta 2 ruokalusikallista pieneen kulhoon ja sekoita siihen currytahnasta 1–2 ruokalusikallista ja kalakastike. Levitä seos kalafileelle. Nosta 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 30 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Tai paista kala
annospaloina pannulla.

Suikaloi puhdistetut paprikat, sipulit, tomaatit, kesäkurpitsa ja kaali. Kuumenna öljy isolla pannulla ja paista kaalia noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja kesäkurpitsa. Jatka kypsentämistä muutama minuutti.

Sekoita paprikat ja tomaatit kaaliseokseen ja kaada päälle loput kookosmaidosta. Mausta lopulla currytahnalla ja hauduta noin 5 minuuttia tai kunnes ainekset ovat kypsiä. Tarkista kalan kypsyys ja nosta tarjolle vokin kanssa.

Katso myös reseptit:

Vartissa valmistuviin arkiruokiin
Naposteltavaksi illanviettoon