Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Viinirypäleet, päärynä ja meloni raikastavat paahdettuja lohkoperunoita.

1. Pese perunat huolellisesti ja lohko ne kulhoon noin kuuteen osaan. Lisää sekaan öljy ja mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Kääntele niin, että öljy leviää perunoihin.

2. Kumoa perunalohkot leivin­paperille uunipellille ja paista 200 asteessa pehmeän rapeiksi (noin 15–20 minuuttia).

3. Valmistele perunoiden kyp­syessä salaatin muut ainekset. Pese ja puolita viinirypäleet, poista melonista siemenet, kuori ja pilko meloni ja päärynä. ­Murenna sinihomejuusto pieniksi paloiksi. Halkaise taatelit ja huuhdo ja kuivaa salaatti.  Rouhi pähkinät.

4. Yhdistä keskenään kaikki ­salaatinkastikkeen ainekset.

5. Kun perunat ovat valmiit, ­kokoa kaikki ainekset salaatiksi tarjoiluastiaan. ­Viimeistele rouhituilla pähkinöillä.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia

Resepti

3
kpl
isoa kiinteää perunaa
2
rkl
öljyä
suolaa ja mustapippuria
2
dl
pieniä, kivettömiä t­ummia viinirypäleitä
2
dl
pieniä, kivettömiä t­ummia viinirypäleitä
pienestä cantaloupe­melonista
1
kpl
iso päärynä
100
g
sinihomejuustoa
7
kpl
kivetöntä, pehmeää ­taatelia
3
dl
valmista salaattisekoitusta (esim. vuonankaali-rucola)
3
rkl
valmista suolattua ja paahdettua pähkinäseosta
3
dl
kuutioitua broileria

Kastike

ruokaöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
1
tl
dijonsinappia
1
kpl
hienonnettu valkosipulinkynsi
suolaa ja mustapippuria