Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

1. Sulata voi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita se voin, smetanan, munan ja suolan kanssa yhteen. Lisää jauhoja sen verran, että taikina irtoaa käsistä.

2. Pyöritä taikina pötköksi ja jaa se 12 osaan. Kauli palat halkaisijaltaan noin kahdeksan sentin pyörylöiksi.

3. Murskaa feta haarukalla. Levitä juusto kuudelle taikinapyörylälle. Nosta toiset palat päälle ja rypytä taikinan reunat kiinni.

4. Kuumenna paistin­pannulla reilu nokare voita. Paista piiraita molemmin puolin noin minuutin verran, kunnes taikina kypsyy ja saa väriä. Voit voidella kypsät piiraat voisulalla. Tarjoa piiraat heti.

Resepti

Annoksia:
12
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia

Resepti

2
rkl
voita
1
kpl
valkosipulinkynsi
1
dl
smetanaa
1
kpl
kananmuna
suolaa
3
dl
vehnäjauhoja

Täyte

100
g
fetajuustoa
voita paistamiseen