Näyttelijä Kiti Kokkonen yrittää syödä nykyään kasvispainotteisesti, koska tuntee siihen vähän painetta. 

Näyttelijä Kiti Kokkonen suosii arkisin esimerkiksi keittoja, joita valmistuu kerralla ison satsi ja voi syödä monta päivää. 

– En suunnittele viikon ruokalistaa etukäteen vaan kokkaan perheelleni extempore-meiningillä, hän kertoo.

Kiti ostaa mielellään luomua ja lähellä tuotettua lihaa. Lisäksi hän pyrkii välttämään geenimuunneltuja tuotteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Syön kaikkea, mutta huomaan painottavani nykyään enemmän kasvisruokaa, koska kasvissyönnistä puhutaan niin paljon ja siihen on jopa vähän painetta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kitin kasvisfajitakset maistuvat koko perheelle. 

 

Kitin kasvisfajitakset

4 annosta

valmistusaika 20 min

2 eriväristä paprikaa

2 sipulia

1 kesäkurpitsa

1 rkl öljyä

1 rkl tacomaustetta

50 g valkosipulituorejuustoa (esim. Crème Bonjour)

50 g tacotuorejuustoa (esim. Crème Bonjour)

Lisäksi

2 avokadoa

200 g kirsikkatomaatteja

1 jäävuorisalaatti

12 pientä tortillaa

1 prk salsaa

1 prk kermaviiliä

1. Puolita paprikat. Poista kannat ja siemenet. Siivuta. Leikkaa kesäkurpitsa ensin puoliksi ja sitten siivuiksi. Kuori sipulit ja siivuta puolirenkaiksi.

2. Kuumenna pannulla öljy. Lisää kasvikset ja paista niitä, kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää tacomauste ja sekoita. Lisää tuorejuustot. Sekoita ne joukkoon. Anna seoksen kiehahtaa.

3. Puolita avokadot ja poista siemen. Siivuta kuorissa ja kaavi siivut ulos lusikalla. Puolita kirsikkatomaatit. Pese ja revi salaatti. Kuumenna tortillat. Tarjoile salsan ja kermaviilin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla