Kuumaa ja kylmää, suolaista ja makeaa. Vastaparien jälkiruoka on ihana!

Pintaan ripoteltu sokeri paahdetaan uuniissa grillivastuksen alla. Näin arkisiin banaaneihin saadaan juhlan tuntua. Crème brûlée -banaaneiksi nimetyt uunibanaanit ovat nuukan herkuttelijan suosikki.

Banaanit saavat tummentua kunnolla uunissa. Musta kuori kertoo unelmapehmeästä sisuksesta. Vahdi uunia kuitenkin tarkasti, jotta sokeri ei pala. Kun käytät korkeaa lämpötilaa, leivinpaperi kannattaa jättää pois. Se saattaa leimahtaa!

Tarjoa kuumat makeat banaanit suolapähkinöiden ja jäätelön kanssa. Vanilja on hyvä makuvalinta, mutta kinuski- tai pähkinäjäätelökin sopii loistavasti annokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

CRÈME BRÛLÉE -BANAANIT

4 annosta
Valmistusaika 15 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 banaania

2 cm inkivääriä

4 rkl fariinisokeria

½ dl suolapähkinöitä

½ l vaniljajäätelöä

  1. Kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi. Puolita banaanit pituussuunnassa. Raasta inkivääri. Rouhi suolapähkinät.
  2. Levittele inkivääriraaste banaaneille. Ripottele sokeri tasaisesti kaikkialle banaanien leikkuupinnoille. Nosta uunivuokaan ilman leivinpaperia. Paahda grillivastuksien alla noin 5 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut ja paahtunut. Vahdi koko ajan, ettei sokeri pala.
  3. Nosta banaanit lautasille. Lusikoi päälle jäätelöä ja ripottele suolapähkinöitä.

Resepti: Riikka Väliahde, Me Naiset

Vierailija

Itse paistan banaaneja (ilman kuoria) voissa ja fariini/kookossokerissa paistinpannulla. Laitan päälle vaahterasiirappia ja nautin vaniljajäätelön kanssa. Herkkua. 😁

Sisältö jatkuu mainoksen alla