Soppa365
Väriä keittiöön! Kuva: Tuomas Kolehmainen
Väriä keittiöön! Kuva: Tuomas Kolehmainen

Täyteläisen pehmeää, mutta kuitenkin kevyttä ja vegaanista.

Aurinkoisen maissikeiton maun pyöristää makeahko palsternakka, jossa on vähemmän hiilihydraatteja kuin perunassa. Keittosuosikki valmistuu säilykemaissista jopa 20 minuutissa.

Keitto jäljittee amerikkalaisklassikko chowderia, joka on paksu sosekeitto. Usein siinä sattumia. Maissiversio on ehdottomasti esikuvaansa raikkaampi ja keväinen.

Maissichowder

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 20 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 pieni (200 g) palsternakka

1 tlk (198/165 g) säilykemaissia

6 dl kasvislientä

öljyä paistamiseen

1 tl juustokuminaa

1/4 tl cayennepippuria

2 dl kasvikermaa

1/2 ruukku korianteria

1 tl suolaa

3–4 tippaa tabascoa/annos

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa palsternakka pieniksi paloiksi. Valuta maissi siivilässä. Tee kasvisliemi fondista tai kuutiosta.
  2. Kuumenna öljyä kattilassa. Kuullota sipuleita ja palsternakkaa 3–4 minuuttia. Lisää valutetut maissit, juustokumina, cayennepippuri ja kasvisliemi. Keitä 10 minuuttia.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kasvikerma; säästä 1–2 rkl kasvikermaa annosten koristeluun. Kiehauta keitto nopeasti, jaa annoskulhoihin, koristele kasvikermalla ja viimeistele korianterilla. Tiputa tabascoa kuhunkin annokseen.

Resepti: Anu Brask, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla