Tarjoile vartaat samasta asiasta paahdetun kukkakaalisalaatin kanssa. Kuva: <span class="photographer">Mikko Hannula</span>
Tarjoile vartaat samasta asiasta paahdetun kukkakaalisalaatin kanssa. Kuva: Mikko Hannula

Kaipaatko pääsiäispöytään jotain perinteistä uudella tvistillä? Kokeile karitsa-halloumivartaita.

Kotona völlätessä juhlapyhä ei tunnu juhlalta, ellei sitä sellaiseksi tee. Polkaise perheelle, kumppanille tai kämppikselle pienet pääsiäispirskeet! Mikään ei myöskään estä kokkaamasta herkkuateriaa vain itselleen.

Putsaa grilli talven tomuista ja avaa grillisesonki karitsavartailla. Vartaat voi tehdä myös uunissa grillivastuksen alla, mikäli grillausmahdollisuutta ei ole.

Vartaiden seuraksi sopii keskitäyteläinen chianti, jossa on mehevän kirsikkaisia ja karpaloisia makuja. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Karitsa-halloumivartaat

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmistusaika 30 minuuttia + marinointi 1 tunti

600 g karitsan paahtopaistia tai ulkofilettä

2 pkt halloumijuustoa

3 oksaa rosmariinia

¾ dl oliiviöljyä

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

3 valkosipulinkynttä

Pesto-jugurttikastike

½ dl vihreää

pestokastiketta

2 dl maustamatonta jugurttia

  1. Kuutioi lihat ja halloumit kulhoon. Hienonna joukkoon rosmariini ja valkosipulinkynnet. Lisää öljy ja mausteet. Sekoita hyvin. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan.
  2. Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä ennen grillausta. Pujota vartaisiin vuorotellen karitsa- ja halloumipaloja. Voitele vartaat vielä marinadilla.
  3. Grillaa vartaat tai kypsennä ne kuumalla parilapannulla. Anna vartaiden paistua ensin yhdeltä puolelta 2 minuuttia ja käännä ne varovasti lastan avulla. Jatka paistamista samalla tavalla, kunnes vartaat ovat tasaisesti kypsentyneet.
  4. Sekoita pestokastike jugurtin joukkoon ja tarjoa vartaiden kanssa.

Paahdettu kukkakaalisalaatti

4 annosta

Valmistusaika 25 minuuttia

800 g erivärisiä kukkakaaleja

500 g kirsikkatomaatteja

4 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

2 tl sormisuolaa

½ tl mustapippuria myllystä

3 dl bulguria

6 dl vettä

¼ tl suolaa

½ ruukkua lehtipersiljaa

½ ruukkua minttua

  1. Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi leivinpaperille. Lisää tomaatit. Raasta oliiviöljyn joukkoon valkosipuli, valuta kasvisten päälle. Mausta sormisuolalla ja pippurilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Keitä bulgur kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (noin 10 minuuttia). Hienonna yrtit ja sekoita ne joukkoon.
  3. Kaada bulgur laakeaan tarjoiluastiaan. Nosta lastalla päälle kukkakaalit ja tomaatit. Tarjoa salaatti vartaiden kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla