Grillattuina ­munakoisot saavat sen ystävät laulamaan ylistyslauluja.

1. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Grillaa viipaleet molemmin puolin kullan­ruskeiksi miedolla lämmöllä niin, ­että ne ovat kypsiä.

2. Voitele kypsät munakoisoviipaleet oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele viipaleet vadille. Revi mozzarella päälle.

3. Tee kastike. Kuori punasipuli ja hienonna. Halkaise chili, kopauta siemenet pois ja hienonna. Sekoita punaviinietikan joukkoon hunaja, öljy, punasipuli, chili, hienonnettu valkosipuli ja lehtipersilja. Lusikoi kastiketta munakoisojen ja mozzarellan päälle.

4. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja ripottele lopuksi munakoisojen päälle. Tarjoa lisäkkeenä vihreää salaattia.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

2 munakoisoa
oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
250
g
(2 palloa) mozzarellaa
1
rkl
pinjansiemeniä

kastike:

4
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
oliiviöljyä
1/2 punasipuli
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
1
rkl
lehtipersiljaa