Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

1. Silppua tuore chili ja sekoita se öljyn kanssa yhteen.

2. Leikkaa lohi kahteen osaan. Leikkaa pois rasva ja nypi ruodot. Pane uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja sipaise pintaan chili­öljyä.

3. Mausta ruususuolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paista ­uunissa 200 asteessa kypsäksi, palojen koosta riippuen noin 15–20 minuuttia. Pidä lämpimänä folion alla tarjoiluun saakka.

4. Kalojen kypsyessä kuori ja pilko bataatti sekä sipuli, paloittele parsa- ja punakaali. Pane kasvikset vuokaan ja valuta päälle öljy.

5. Pane vuoka uuniin ja paista keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes bataatti­palat ovat pehmenneet. Ota vuoka uunista, lisää päälle valutetut kikherneet ja mausta pirskottelemalla pintaan sitruunamehua sekä suolaa. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia.

6. Kasvisten kypsyessä valmista kastike. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa tasaiseksi seokseksi. Jos kastike on liian paksua, lisää vettä.

7. Nauti chililohi kasvisten ja ­tahinikastikkeen kanssa.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 45 minuuttia

Resepti

250
g
nahallista lohifileetä
½ tl kuivattua chiliä tai ½ punainen tuore chili
1
rkl
öljyä
ruususuolaa
mustapippuria

Paahdetut kasvikset

pieni bataatti
1
kpl
makea pieni sipuli
pala parsakaalia
pala punakaalia
1
rkl
öljyä
400
g
kikherneitä
1
rkl
sitruunan mehu
maun mukaan ruususuolaa

Tahinikastike

4
rkl
tahinia
vettä
1
rkl
misotahnaa
1
kpl
murskattu valkosipulinkynsi
1
tl
sitruunamehua