Kuvat
Piia Arnould, kuvausjärjestelyt Kaisa Jouhki
Yaki tarkoittaa hiillosta, tori kanaa.
Yaki tarkoittaa hiillosta, tori kanaa.

Hanki putelit sakea, miriniä, riisiviinietikkaa ja japanilaista soijakastiketta – kaiken muun saat lähikaupasta. Viikonloppu tokiolaisittain voi alkaa!

Kana-yakitorivartaat

8 kpl

Valmistusaika: 45 minuuttia + marinoituminen 2 tuntia

  • 600 g broilerin paistinleikettä
  • 8 varrastikkua

Marinadi:

  • 2 tuoretta chiliä
  • 1 ½ tl raastettua
  • tuoretta inkivääriä
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl miriniä
  • 2 rkl sakea
  • 5 tl ruokosokeria

Limemajoneesi:

  • 1 dl majoneesia
  • 1 limen kuori
  • ½ limen mehu
  • pieni ripaus
  • valkopippuria
  1. Tee marinadi. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta kattilassa kastikkeen ainekset. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa broileri 2 cm:n paloiksi. Siirrä marinadista ⅓ sivuun ja sekoita loput broileripalojen joukkoon. Marinoi 2 tuntia.
  2. Sekoita limemajoneesin ainekset keskenään.
  3. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa) vartaat kypsiksi (noin 10 minuuttia). Sivele vartaita ylimääräisellä marinadilla kypsennyksen aikana.
  4. Tarjoa vartaat limemajoneesin, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla