Kuva: Reetta Pasanen
Kuva: Reetta Pasanen

Leivo kaurakekseihin amerikkalaiseen tyyliin granolaa antamaan lisää ­makeutta ja täyteläisyyttä. Nauti keksit sellaisenaan tai tarjoa jogurtin ja marjojen kera.

1. Vatkaa voi ja sokerit hyvin­ keskenään. Lisää joukkoon muna. Sekoita keskenään jauhot, leivin­jauhe ja granola tai muromysli. Jos granolassa on isoja hippuja, hienonna niitä veitsellä. Lisää­ seos voi-­sokerivaahtoon.

2. Ota taikinasta muutaman pienen ruokalusikan kokoisia paloja ja laita ne leivinpaperille. Taputtele litteämmiksi jauhotetuin käsin.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä.

4. Mausta jogurtti hunajalla ja sitruunamehulla. Lusikoi jogurttia­ kulhoon ja tarjoa keksien kanssa. Viimeistele marjoilla.

Resepti

Annoksia:
14
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia + paistoaika: 12 minuuttia

Resepti

125
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
fariinisokeria
sokeria
1 iso muna
3
dl
vehnäjauhoja
leivinjauhetta
3
dl
granolaa tai kaupan valmista muromysliä

tarjoiluun:

paksua turkkilaista jogurttia
juoksevaa hunajaa
sitruunamehua
marjoja esim. vadelmia ja mustikoita