Kuva: Reetta Pasanen
Kuva: Reetta Pasanen

Leivo kaurakekseihin amerikkalaiseen tyyliin granolaa antamaan lisää ­makeutta ja täyteläisyyttä. Nauti keksit sellaisenaan tai tarjoa jogurtin ja marjojen kera.

1. Vatkaa voi ja sokerit hyvin­ keskenään. Lisää joukkoon muna. Sekoita keskenään jauhot, leivin­jauhe ja granola tai muromysli. Jos granolassa on isoja hippuja, hienonna niitä veitsellä. Lisää­ seos voi-­sokerivaahtoon.

2. Ota taikinasta muutaman pienen ruokalusikan kokoisia paloja ja laita ne leivinpaperille. Taputtele litteämmiksi jauhotetuin käsin.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes keksit ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä.

4. Mausta jogurtti hunajalla ja sitruunamehulla. Lusikoi jogurttia­ kulhoon ja tarjoa keksien kanssa. Viimeistele marjoilla.

Resepti

Annoksia:
14
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia + paistoaika: 12 minuuttia

Resepti

125
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
fariinisokeria
sokeria
1 iso muna
3
dl
vehnäjauhoja
leivinjauhetta
3
dl
granolaa tai kaupan valmista muromysliä

tarjoiluun:

paksua turkkilaista jogurttia
juoksevaa hunajaa
sitruunamehua
marjoja esim. vadelmia ja mustikoita
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.