Sipulirelissi hemmottelee sekä suuta että silmiä. Granaattiomenansiemenet ovat kuin pieniä rubiineja.

1. Halkaise sipulit ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.

2. Halkaise granaattiomena. Aseta ­puolikas kämmenellesi leikattu pinta kämmentä vasten. Pidä kättä kulhon yläpuolella. Koputtele napakasti hedelmän kuorta puukauhalla, jolloin siemenet irtoavat.

3. Lisää limettimehu, sipulisiivut ja ­granaattiomenamehu siemenien joukkoon. Mausta suolalla. Anna marinoitua puoli tuntia. Siivilöi neste pois. Halutessasi lisää neste lammastaginen joukkoon. ­Lisää persilja ennen tarjoilua.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 10 minuuttia + 30 minuuttia marinoituminen

Resepti

3 punasipulia
1 granaattiomena
3 limetin mehu tai 1 dl valmista limettimehua
1
dl
granaattiomenamehua (esim. Marli)
1
tl
suolaa
1 ruukku persiljaa