Iso rösti on kuin piirakka. Se sopii jaettavaksi vaikka brunssilla.
Iso rösti on kuin piirakka. Se sopii jaettavaksi vaikka brunssilla.

Yllätä brunssiporukka ja raasta porkkana pellin kokoiseksi röstiksi.

Tuttua arkijuurestamme porkkanaa tuskin koskaan hehkutetaan niin paljon kuin se ansaitsisi. Se maistuu mainiolle ja sopii sekä keittoon että salaattiin, mehuun ja kakkuihinkin.

Porkkanarösti on yksinkertainen ruoka, joka sopii illalliseksi tai brunssille. Varioimalla päällisiä se taipuu moneen makuun. Murusta päälle fetaa tai paista pekonia.

Jättimäinen porkkanarösti

4 annosta

valmistusaika 30 min

6 porkkanaa

3 perunaa

2 tl suolaa

1 ½ dl raastettua parmesaania

1 muna

Pinnalle

4 munaa

50 g tuoretta pinaattia

100 g pakasteherneitä

1 rkl oliiviöljyä

1. Kuori porkkanat ja perunat. Raasta raastimen karkealla terällä ja nosta raaste kulhoon. Lisää suola. Anna seoksen seitä 10 minuuttia ja raasta sillä aikaa parmesaani. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2. Purista raasteesta kaikki neste pois. Lisää raasteen joukkoon parmesaani ja riko joukkoon muna. Sekoita hyvin. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä röstimassa paperille.Paista 15 minuuttia.

3. Keitä neljä munaa. 5 minuutissa ne kypsyvät keskeltä pehmeiksi. Kuori ja puolita munat. Laita pinaatit ja herneet kulhoon, lorauta öljy päälle ja sekoita kevyesti. Nostele kasvikset ja munanpuolikkaat röstin päälle.

Kesäiseen viinijuomaan käyvät vaikka takapihan mustikat.

Rosee-Sangria

valmistusaika 5 min

8 annosta

½ l mansikoita

1 dl pensasmustikoita tai tuoreita metsämustikoita

4 persikkaa

2 sitruunaa

1 plo (puoli)makeaa roseeviiniä

1 l kivennäisvettä

LISÄKSI

reilusti jääpaloja

1 Huuhdo marjat ja persikat. Puolita

mansikat. Leikkaa persikat siivuiksi.

2 Purista sitruunoista mehu boolimaljaan. Lisää marjat ja persikat sekä reilusti jäitä. Kaada roseeviini ja kivennäisvesi joukkoon. Sekoita ja tarjoile!

Kotijäätelöön tarvitset vain kermaa ja kondensoitua maitoa. Jäätelökoneen voit unohtaa.

Mansikka-lakujäätelö

4 annosta

valmistusaika 20 min + jäädytys 6 t

½ l mansikoita

100 g pehmeää lakritsia

4 dl kuohukermaa

1 tlk kondensoitua maitoa

  1. Perkaa mansikat ja soseuta ne sauvasekoittimella.
  2. Leikkaa lakritsi pieniksi muruiksi.
  3. Vaahdota kerma sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kondensoitu maito. Kaada massa leipävuokaan tai muuhun pakastimen kestävään astiaan. Valuta mansikkasose raidoiksi ja ripottele lakumurut päälle.