Kodin Kuvalehti
Feta ja pakastepinaatti kietoutuvat spagetin kera vastustamattoman meheväksi pikaruuaksi.
Feta ja pakastepinaatti kietoutuvat spagetin kera vastustamattoman meheväksi pikaruuaksi.

Kun arki piiskaa, pasta pelastaa nälkäisen ja kiireisen.

Feta-pinaattipastan tekeminen vie elämästäsi aikaa 10 minuuttia. Se ei ole paljon. Tästä pastasta tekee houkuttelevan myös sen edullisuus: ruualle tulee hintaa alle neljä euroa ja annoksesta riittää neljälle syöjälle.

Vieläkin halvemmalla ruoka onnistuu kun kerman jättää pois. Lopputulos on hieman kevyempi mutta jopa alkuperäistä parempi!

Tärkeintä pastan keitossa on käyttää isoa kattilaa ja suolattua keitinvettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Feta-pinaattipasta

4 annosta, 15 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

300–400 g spagettia

Kastike

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

2 pss (à 150 g) pakastepinaattia

2 dl kermaa

200 g fetaa

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolatussa vedessä.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipulia ja valkosipulia pari minuuttia. Lisää pannulle pakastepinaatti ja kypsennä viisi minuuttia, kunnes pinaatti sulaa. Kaada joukkoon kerma ja kiehauta.
  3. Murenna kastikkeeseen fetajuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Vinkki! Feta-pinaattikastikkeeseen sopivat hyvin tuoreet yrtit.

Kastikkeen voi tehdä myös ilman kermaa.

Resepti: Anu Brask

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla