Kuva: Anna Huovinen
Kuva: Anna Huovinen

1. Ota liha huoneenlämpöön. Valmista kastike. Rouhi fenkolinsiemenet ja sekoita kaikki ainekset. Säilytä kastiketta jääkaapissa.

2. Huuhtele salaattisekoitus, leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja pese tomaatit.

3. Paista huoneenlämpöinen pihvi kuumalla pannulla 2–3 minuutti per puoli, jotta se jää sisältä roseeksi. Lisää pannulle fenkoli ja tomaatit kypsymään noin 5 minuutiksi. Nosta pihvi leikkuulaudalle ja anna ­vetäytyä muutama ­minuutti. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja mausta pippurilla ja suolalla.

4. Annostele salaattisekoitus lautaselle. Nosta päälle liha­viipaleita ja fenkoli-­tomaattisalaattia. Lisää ­lopuksi kastike ja basilika.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia

Resepti

100
g
naudan sisäfileetä
50
g
salaattisekoitusta
50
g
fenkolia
5
kpl
kirsikkatomaattia
2
tl
öljyä
rouhittua mustapippuria
(sormi)suolaa
pari oksaa basilikaa

Kastike (5 annosta)

1
tl
fenkolinsiemeniä
2
dl
tomaattimehua
1
rkl
balsamicoa
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa