Soppa365
Jos muffinipelti on jo nähnyt elämää, käytä sen sisällä paperisia vuokia.
Jos muffinipelti on jo nähnyt elämää, käytä sen sisällä paperisia vuokia.

Makea pekaanicrumble on enemmän kuin täydellinen pari kirpakoille herukoille!

Milloin leivot viimeksi muffineja? Muffinit ovat nimittäin yksi kätevimmistä leivonnaisista. Muffinien leipominen on helppoa ja toisekseen ne on helppo tarjoilla, sillä veistä saatikka lautasia tai lusikoita ei tarvita.

Helppoihin mustaherukkamuffineihin ei tarvita härveleitä vaan taikina sekoitetaan ilman vaahdotuksia. Taikina maustetaan tuoreilla tai pakastetuilla mustaviinimarjoilla. Ne käännellään varovaisesti taikinaan, jotta marjat eivät hajoa vaan pysyvät kokonaisina.

Näihin muffineihin ei tehdä kuorrutusta, mutta päälle sekoitellaan pähkinöistä, voista ja jauhoista rapea crumble.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mustaherukkamuffinit

12 kpl

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 40 min

100 g voita

3 1/2 dl vehnjauhoja

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 dl vaniljajogurttia

2 kananmunaa

2 dl mustaherukoita

Muruseos

50 g voita huoneenlämpöisenä

1 1/2 dl pekaanipähkinöitä

1 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

1/4 dl fariinisokeria

Lisäksi

voita muffinipellin koloihin

(mustaherukkajauhetta, mustaherukoita)

  1. Ota muruseokseen tarvittava 50 g voita hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele muffinipellin kolot.
  3. Sulata taikinaa varten 100 g voita. Sekoita kulhossa jauhot, sokerit, leivinjauhe ja pieni ripaus suolaa. Lisää voisula, jogurtti ja kananmunat, ja sekoita tasaiseksi. Kääntele mustaherukat taikinaan niin, että ne pysyvät mahdollisimman ehjinä. Täytä taikinalla noin 2/3 muffinipellin koloista.
  4. Rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita kaikki muruseoksen aineet kulhossa tasaiseksi ja jaa seos muffinien päälle. Paista uunissa 15–20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä pellillä noin 10 minuuttia ennen irrottamista.
  5. Koristele jäähtyneet muffinit halutessasi ripauksella mustaherukkajauhetta ja muutamalla tuoreella mustaherukalla.

Resepti: Raisa Laine, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla