Laskiaishodarin nakki on mantelimassaa ja ketsuppi vadelmahilloa. Kuva: Katja Nordlund/Soppa365
Laskiaishodarin nakki on mantelimassaa ja ketsuppi vadelmahilloa. Kuva: Katja Nordlund/Soppa365

Ikuisuusongelma ratkaistu! Laskiaishodarin väliin mahtuu niin hilloa kuin mantelimassaakin.

Valmistusaika: 1 1/2 tuntia, annoksia: 16 kpl

Ainekset
1 annos pullataikinaa
1 muna

Täyte
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1/2 rkl sokeria
1/2 tl sokeria
1 pkt (150 g) mantelimassaa
1 dl vadelmahilloa

Valmistusohje

1. Valmista taikina laskiaswrapin ohjeella. Löydät sen täältä. Jaa se 16 osaan ja muotoile palat pitkulaisiksi ”sämpylöiksi” (pituus noin 7 cm).

2. Kohota sämpylät vedottomassa paikassa liinan alla, noin 30 min.

3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

4. Riko muna lasiin, vatkaa sen rakenne rikki ja voitele kohonneet sämpylät. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Jaa mantelimassa 16 osaan ja pyöritä palat ohuiksi pötköiksi.

6. Halkaise jäähtyneet sämpylät ja täytä ne kermavaahdolla ja mantelimassanakeilla. Valuta hilloa koristeeksi.

Lue myös:

Laskiaispullawrap: näin onnistut

Tässäpä herkku, joka hiljentää vaativammankin makeanhimon. Överiletut silataan vielä sitruunatahnalla ja kermavaahdolla. 

Suklaaletut ja vaahtokarkkeja

Noin 10 kpl

Noin 1 tunti

Taikina:

3 munaa

½ dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

5 dl piimää

½ dl sulatettua voita

4–6 rkl voit tai margariinia paistamiseen

Lisäksi:

Lemon curd -tahnaa

Vaahtokarkkeja

Mansikoita

Kermavaahtoa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhot ja piimä. Sekoita tasaiseksi, paksuksi taikinaksi. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt voi.

2. Kuumenna pieni blinipannu tai perinteinen lettupannu. Sulata noin ruokalusikallinen rasvaa pannulla ja kaada taikinaa parin sentin paksuudelta. Paista 3–5 minuuttia, niin, että lettu hieman turpoaa ja paistuu. Käännä letut ja paista vielä 2–3 minuuttia.

3. Tarjoile letut sitruunatahnan, vaahtokarkkien ja mansikoiden kanssa. Lisää halutessasi letuille vielä kermavaahtoa.

Makkaratikut aikuiseen makuun voi paistaa grillin sijaan myös takassa tai uunissa. 

Makkaratikku

6 annosta, noin 20 min

Tarvitset

1 tlk (240 g) croissant-taikinaa (esim. Danerolles)

6 grillimakkaraa

20 lehteä salviaa

6 rkl maalaissinappia (esim. Dijon)

Kastike

2 dl ketsuppia

1 dl majoneesia

1 oksa rosmariinia

1 tl chiliä

  1. Avaa taikinapurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikina ja leikkaa kuuteen osaan katkoviivojen mukaan. Leikkaa makkaraan viillot. Irrota salvian lehdet.
  2. Sivele taikinapalojen pintaan sinappia ja paina sinapin päälle 4 salvianlehteä. Kääri taikina napakasti makkaran ympärille ja paina grillitikku makkaran läpi.
  3. Grillaa hiilloksella tai grillissä. Voit kypsentää myös 200 asteisessa uunissa 15–18 minuuttia.
  4. Tee kastike ja tarjoile tuoreiden makkaratikkujen kanssa.