Kuvat
Sami Repo
Soppa365
Rouhi ribsien päälle vielä suolapähkinöitä.
Rouhi ribsien päälle vielä suolapähkinöitä.

Marinoi, keitä ja grillaa.

Kun lomalla on aikaa, ota projektiksi tehdä elämäsi parhaat ribsit. Kokki Jouni Toivanen on laatinut reseptin, jolla et voi mennä vikaan. Tärkeintä on maltti, sillä näiden ribsien kanssa on turha kiirehtiä. Jokainen kokkaamiseen käytetty minuutti on sen arvoinen. Näille ribseille on annettu seisovia aploodeja.

Todella hitaat ribsit

4 annosta

valmistusaika 30 min + 12 t + 2 t

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 kg ribsejä, eli porsaan kylkiluita rivinä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mausteseos

2 valkosipulinkynttä

1 rkl suolaa

1 rkl ruokosokeria

1 tl chilijauhetta

1 tl paprikajauhetta

1/4 tl mustapippuria myllystä

Haudutukseen

1 pieni pullo (33 cl) kolajuomaa

1/2 l omenamehua

Viimeistelyyn

1 limetin mehu

1 punainen chili

2 rkl tuoretta korianteria

  1. Tee mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kulhoon. Lisää muut aineet. Hiero mausteseos lihaan. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli. Voit valmistaa ribsit myös heti, mutta pitkään marinoidusta lihasta tulee parempaa.
  2. Siirrä ribsit kattilaan. Leikkaa rivit kattilaan mahtuviksi paloiksi, mutta jätä ne mahdollisimman isoiksi, koska se helpottaa grillaamista. Kaada kola ja omenamehu kattilaan.
  3. Hauduta ribsejä miedolla lämmöllä 2 tuntia kannen alla. Anna ribsien vetäytyä liemessä 20 minuuttia. Nosta lihat pois kattilasta ja keitä lientä, kunnes sitä on jäljellä noin 1 dl ja se on paksua kastiketta.
  4. Kuumenna grilli täydelle teholle. Sivele kastiketta ribseille ja grillaa 5 minuuttia molemmilta puolilta välillä käännellen. Voitele ribsit glaseerauskastikkeella vielä grillauksen lopuksi.
  5. Purista limetin mehu kypsille lihoille. Hienonna pinnalle chiliä ja korianteria.

Resepti: Jouni Toivanen, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla