Soppa365
Tällä metodilla onnistut aina! Video: Ninna Lindström

Älä raota kantta! Täydellinen broilerifilee valmistuu jälkilämmöillä.

Broilerinfilee on kätevä moneen, mutta miksi sen pitää aina olla niin kovin kuivaa. Fileen paistaminen meheväksi on haastavaa, sillä muotonsa puolesta se kypsyy ensin ohuesta päästä ja paksuin kohta ei ota millään kypsyäkseen.

Jenkkisivusto the Kithcn julkaisi metodin, jolla broilerin fileen saa aina tehtyä meheväksi. Testasimme ja testi osoittautui hyväksi! Valmistimme kanafileitä useamman kerran eikä yksikään jäänyt kuivaksi.

Metodissa on vain yksi vaikea vaihe: älä avaa kantta. Kanan kypsyys selviää vasta lopussa eikä sitä voi tutkia matkan varrella. Nyt täytyy vain luottaa, että tämä toimii. Ja toimiihan se!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täydellinen paistettu broilerinfilee

3 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 (500 g) nahatonta ja luutonta broilerinfileetä

Paistamiseen

1–2 rkl öljyä

1 tl kurkumaa

1 tl juustokuminaa

1 tl paprikajauhetta

½ tl chilijauhetta

Pinnalle

½ tl suolaa

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Pyyhkäise niiden pinnat talouspaperilla.
  2. Sekoita öljy ja mausteet pannulla. Kuumenna, kunnes mausteöljyyn muodostuu pieniä kuplia.
  3. Nosta broilerinfileet pannulle. Paista melko kovalla lämmöllä 2 minuuttia.
  4. Käännä fileet, nosta kansi päälle ja alenna lieden teho miedolle lämmölle. Kypsennä kannella peitettynä 10 minuuttia. Älä avaa kantta, jotta höyry ei karkaa.
  5. Nosta pannu kansineen liedeltä ja anna hautua kannen alla vielä toiset 10 minuuttia. Älä avaa tänä aikana kantta.
  6. Leikkaa fileet terävällä veitsellä vinoviipaleiksi ja ripottele pinnalle suolaa. Käytä fileet salaattiin tai tarjoa ne riisin tai couscousin kanssa. Valele ne pannulle kertyneellä paistoliemellä.

Resepti: Emilia Kolari

Sisältö jatkuu mainoksen alla