Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Suositun raakruokabrunssin kokki, Suvi Tikamo, antoi Me Naisille herkullisen reseptin gluteenittomaan vegaanikakkuun. Raakakakun aineksia ei kuumenneta.

Sekoita pohjaan tulevat aineet monitoimikoneessa rouheiseksi seokseksi. Painele seos kakkuvuoan pohjalle.

Huuhtele cashewpähkinät ja laita ne likoamaan vähintään kahdeksi tunniksi raikkaaseen veteen. Huuhtele vielä liotuksen jälkeen.

Mittaa cashewpähkinät, vesi, kookossokeri (tai hunaja) ja vanilja tehosekoittajaan ja anna koneen käydä, kunnes ainekset jauhautuvat hienoksi massaksi. Sulata kookosöljy ja kaakaovoi ja kaada ne ohuena nauhana koneen käydessä pähkinämassan joukkoon. Kaada seos kakkuvuokaan pohjan päälle ja siirrä kakku pakastimeen jäätymään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tee kuorrute. Hienonna tyrnit, aprikoosit, vesi ja kookossokeri (tai hunaja) tehosekoittajassa sileäksi massaksi. Sulata kuorrutteeseen tuleva kookosöljy ja lisää se ohuena nauhana koneen pyöriessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ota jäätynyt kakku pois vuoasta. Kaada tyrnikuorrute hitaasti kakulle, niin että se valuu kauniisti myös reunoille.

Tarjoiluvaiheessa siirrä kakku jääkaappiin pehmenemään kolme tuntia ennen tarjoilua.

Vinkki. Voit korvata kookossokerin hunajalla ja vaniljansiemenet vaniljauutteella tai kahdella teelusikallisella vaniljasokeria. Silloin kakku ei tosin enää ole vegaaninen eikä raakaruokaa.

Kaakaomassaa ja kookosöljyä kannattaa etsiä luomu- ja luontaistuotteita myyvistä kaupoista. Suvi Tikamolla on My name is Cake -kakkuleipomo.

Resepti

Annoksia:
10
Vaikeustaso:
Kohtalainen

pohja:

1
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
pekaanipähkinöitä
auringonkukansiemeniä
kookosöljyä
2
rkl
kookossokeria
suolaa
kardemummaa

täyte:

5
dl
cashewpähkinöitä
1
dl
vettä
2
dl
kookosöljyä
2
dl
kookossokeria
2
dl
kaakaovoita
1
tl
vaniljansiemeniä
suolaa

kuorrute:

1
dl
tyrnimarjoja
3
kpl
kuivattuja aprikooseja
vettä
kookossokeria
1
dl
kookosöljyä
Sisältö jatkuu mainoksen alla