Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

Valmista ensin perunamuhennos. Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.  Kuori ja pilko perunoiden kypsyessä palsternakka ja punajuuret. Pane ne eri kulhoihin ja pirskottele päälle öljyä ja suolaa. Kumoa juurekset uunipellille leivinpaperille, mutta pidä ne erillään niin, ettei punajuuri värjää palsternakkapaloja punaiseksi. Paahda uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes palat ovat pehmeitä ja kauniisti paahtuneita. Voit kääntää paloja kerran paahtamisen aikana.

Siisti porsaanfileen pinta kalvoista ja rasvasta ja leikkaa pala noin 2 sentin viipaleiksi. Pane ne kulhoon ja kääntele sekaan sinappi ja timjami. Mausta vielä suolalla. Paista fileepalat pinnoitetulla pannulla molemmin puolin kypsiksi, eli noin 10 minuutin ajan.

Valmista kapriskastike survomalla huuhdotut kaprikset muiden kastikeaineiden kanssa tasaiseksi. Kun perunat ovat kypsiä, valuta pois suurin osa keitin­vedestä, mutta ota noin 2 dl talteen. Survo perunat soseeksi sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Lisää sekaan kuumaksi lämmitettyä maito ja margariini koko ajan sekoittaen. Lisää suola.

Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Ohenna tarvittaessa perunoiden keitinvedellä. Tarjoa paistetun porsaanfileen ja paahdettujen juuresten kanssa.

Vinkki! Voit jättää pois paahdettuihin juureksiin lisättävän öljyn, jos kypsennät juurekset uunivuoassa folion alla ja paahdat pinnat rapeiksi lopuksi grillivastuksen alla.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 45 minuuttia

Resepti

600
g
porsaan sisäfileetä
2
rkl
Dijon-sinappia
1
tl
kuivattua timjamia
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Paahdetut juurekset

2
kpl
keskikokoista palsternakkaa
3
kpl
isoa punajuurta
1
rkl
rypsiöljyä
maun mukaan suolaa

Kapriskastike

2
rkl
pieniä kapriksia
2
tl
Dijon-sinappia
2
rkl
sitruunamehua
tilkka vettä

Perunamuhennos

500
g
jauhoisia perunoita
vettä keittämiseen
1
dl
maitoa
1
rkl
margariinia
1
tl
suolaa