Kuvat
Maaret Lyytinen
Soppa365
Tulinen kastike saa tutun coleslawn maistumaan ihan kimchiltä.
Tulinen kastike saa tutun coleslawn maistumaan ihan kimchiltä.

Rapeasta kesäkaalista höylätty salaatti maistuu parilla niksillä ihan kimchiltä.

Valko- eli keräkaali on kesällä ihan eri juttu kuin talvella. Raikasta ja rapeaa kesäkaalia on ihana rouskuttaa ihan sellaisenaan. Höyläämällä siitä saa helpon salaatin.

Kesän helpoin kaalisalaatti yhdistää coleslawn ja kimchin parhaat puolet. Salaatti valmistuu yhtä helposti kuin coleslaw, mutta happamantulinen kastike saa sen muistuttamaan maultaan korealaista, hapattamalla valmistuvaa kiinankaalisalaattia kimchiä.

Mitä ohuemmiksi suikaleiksi höyläät kaalin, sitä mehevämpi salaatista tulee. Paras väline coleslawn valmistukseen on terävä juustohöylä. Kun höylääminen käy hankalaksi, voit vaihtaa välineen veitseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kastiketta varten sekoitetaan valkosipulia, inkivääriä, srirachaa ja riisiviinietikkaa. Lisää se kaalisuikaleiden joukkoon ja anna maustua kylmässä, jos maltat. Silloin maut tasoittuvat ja kaalin rakenne pehmenee hiukan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kimchislaw

4 annosta, 15 min

 

400 g varhais- tai kesäkaalia (puolikas isosta varhaiskaalista)

2 porkkanaa

1–2 kevätsipulia tai kesäsipulia varsineen

1 valkosipulinkynsi

3 cm:n pala inkivääriä

3 rkl srirachakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl (ruoko)sokeria

 

  1. Leikkaa tai höylää kaali juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Voit käyttää myös raastimen isoa terää. Kaunein lopputulos syntyy kuitenkin suikaloimalla. 
  2. Kuori porkkana ja suikaloi se kuorimaveitsellä. (Voit myös raastaa porkkanan.) Hienonna sipuli. 
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Yhdistä ne srirachakastikkeen, riisiviinietikan ja sokerin kanssa kulhossa.
  4. Yhdistä kaikki aineet suureen kulhoon. Anna maustua hetki kylmässä ennen tarjoilua.

Resepti: Maaret Lyytinen, Soppa365

Sisältö jatkuu mainoksen alla