Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Savustetuista chileistä tehty keskitulinen chipotle on meksikolaisen keittiön mausteita.

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paahda jauheliha kattilassa. Lisää loppu­vaiheessa sipulit, chipotle­tahna ja suola. Anna hautua hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree. Huuhtele murskatölkki vedellä ja kumoa kattilaan. Anna kastikkeen hautua muiden ainesten valmistelun ajan.

2. Lado pekoniviipaleet uuni­pellille leivinpaperin päälle vieri viereen. Paahda viipaleet 200-asteisessa uunissa rapeiksi, noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja murustele pekonit.

3. Leikkaa tortillat neljään osaan ja lado ne vierekkäin kahdelle leivinpaperoidulle pellille. Ripottele puolet juusto­raasteesta tortilloiden päälle. Nosta pellit uuniin ja anna lämmetä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

4. Poista avokadoista siemen ja kuoret. Leikkaa avokadot paloiksi. Kuori ja hienonna ­sipuli. Hienonna korianteri. ­Sekoita ranskankerman joukkoon limetinmehu ja suola.

5. Nosta loppu juustoraaste, avokadot, sipulit, korianterit, ranskankerma ja pekonimurut omissa kulhoissaan tarjolle. Nosta pöytään myös chilikastike ja tortillakolmiot. Kokoa tortillojen väliin chilikastiketta, pekonimuruja ja juustoa. Nosta tornien päälle avokadoa, sipulia, korianteria ja ranskankermakastiketta.

Vinkki!  Saat kasvisversion korvaamalla jauhelihan käyttövalmiilla pavuilla ja jättämällä pekonin pois.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 45 minuuttia

Resepti

1
kpl
sipuli
3
kpl
valkosipulinkynttä
400
g
jauhelihaa
3
tl
chipotletahnaa (tai 1–2 tl chilijauhetta)
suolaa
400
g
tomaatti­murskaa
1
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
vettä
170
g
pekonia
4–8 tortillalettua
200
g
cheddarjuustoa ­raastettuna
2
kpl
avokadoa
1
kpl
pieni makea sipuli
1
kpl
ruukku korianteria
200
g
ranskankermaa
1
rkl
limetinmehua
suolaa