Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Bulgur tarkoittaa vehnästä valmistettuja suurimoita, joita käytetään lisukkeena Välimeren ja Lähi-idän maissa.

1. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä.

2. Leikkaa kasvikset tarvittaessa pienemmiksi paloiksi ja lisää ne ja oliivit keitetyn bulgurin joukkoon. Lorauta sekaan öljyä ja sekoita.

3. Lisää rucola ja halutessasi murusteltu­ juusto.

Resepti

Annoksia:
5
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 10 minuuttia

Resepti

3
dl
bulguria
6
dl
kasvislientä
1
prk
(285 g) marinoitua ­artisokkaa öljyssä
1
prk
(290 g) marinoitua ­paprikaa
3
dl
kivettömiä kalamata­oliiveja
oliiviöljyä
3
dl
rucolaa tai muuta pieni­lehtistä salaattia tai verso­sekoitusta
(200 g vuohenjuustoa)