Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

1. Ota broilerit ajoissa huoneenlämpöön.

2. Tee ensin kastike. Hienonna ­anjovikset ja valkosipulinkynsi ja sekoita ne majoneesin joukkoon. Lisää sitruunamehu ja raastettu parmesaanijuusto. Mausta worchesterkastikkeella, mustapippurilla ja tarkista suola. Laita kylmään maustumaan.

3. Ripottele broilerifileisiin suolaa ja pippuria. Kuumenna öljy pannulla ja paista lihat kullanruskeiksi. Pujota paistamisen jälkeen jokaiseen fileeseen lyhyt grillitikku.

4. Leikkaa patonki noin 2 x 2 cm kuutioiksi. Paista ne öljytyllä pannulla kullanruskeiksi. Anna jäähtyä.

5. Leikkaa salaatinlehdet pienimmiksi. Vuole kuorimaveitsellä parmesaanilastuja.

6. Kokoa salaatti. Pyöritä salaatinlehden salaatinkastikkeessa, laita laakean vadin pohjalle. Asettele broilerifileet salaatin päälle ja ­ripottele päälle leipäkuutioita ja juustolastuja. Laita niitä vielä erikseen esille.

Vinkki! Lisää caesar­salaatin kastike hetkeä ennen tarjoilua, sillä muuten salaatista tulee mössöä.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

400
g
broilerin sisäfileetä
suolaa
mustapippuria
2
rkl
öljyä

Caesarsalaatti

patonki
2
kpl
romainesalaatti ruukkua
2
dl
parmesaanijuustolastuja

Kastike

2–3 anjovisfileetä
1
kpl
valkosipulinkynsi
2
dl
majoneesia
sitruunan mehu
1
tl
worchesterkastiketta
parmesaanijuustoraastetta
mustapippuria
(suolaa)

Lisäksi

grillitikkuja