Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

1. Ota broilerit ajoissa huoneenlämpöön.

2. Tee ensin kastike. Hienonna ­anjovikset ja valkosipulinkynsi ja sekoita ne majoneesin joukkoon. Lisää sitruunamehu ja raastettu parmesaanijuusto. Mausta worchesterkastikkeella, mustapippurilla ja tarkista suola. Laita kylmään maustumaan.

3. Ripottele broilerifileisiin suolaa ja pippuria. Kuumenna öljy pannulla ja paista lihat kullanruskeiksi. Pujota paistamisen jälkeen jokaiseen fileeseen lyhyt grillitikku.

4. Leikkaa patonki noin 2 x 2 cm kuutioiksi. Paista ne öljytyllä pannulla kullanruskeiksi. Anna jäähtyä.

5. Leikkaa salaatinlehdet pienimmiksi. Vuole kuorimaveitsellä parmesaanilastuja.

6. Kokoa salaatti. Pyöritä salaatinlehden salaatinkastikkeessa, laita laakean vadin pohjalle. Asettele broilerifileet salaatin päälle ja ­ripottele päälle leipäkuutioita ja juustolastuja. Laita niitä vielä erikseen esille.

Vinkki! Lisää caesar­salaatin kastike hetkeä ennen tarjoilua, sillä muuten salaatista tulee mössöä.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

400
g
broilerin sisäfileetä
suolaa
mustapippuria
2
rkl
öljyä

Caesarsalaatti

patonki
2
kpl
romainesalaatti ruukkua
2
dl
parmesaanijuustolastuja

Kastike

2–3 anjovisfileetä
1
kpl
valkosipulinkynsi
2
dl
majoneesia
sitruunan mehu
1
tl
worchesterkastiketta
parmesaanijuustoraastetta
mustapippuria
(suolaa)

Lisäksi

grillitikkuja
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.