Soppa365
Koivet kypsyvät mikrossa ennätysajassa. Kuva: Ninna Lindström
Koivet kypsyvät mikrossa ennätysajassa. Kuva: Ninna Lindström

Broilerinkoivet voi valmistaa pikaversiona mikrossa kypsentäen.

Mikrokoivet nopeuttavat erityisesti yhden tai kahden hengen talouden ruoanlaittoa. Ohjeen mukaan koivet valmistuvat neljälle, mutta voit marinoida ja kypsentää samaan tapaan myös yhden tai kaksi koipea.

Maukkaimmat koivet saat itse marinoiden, mutta myös valmiiksi marinoidut koivet valmistuvat samalla mikromenetelmällä.  Liha kypsyy jo mikrossa, mutta jos haluat lihan pintaan väriä, käytä kovet vielä nopeasti uunin grillivastuksien alla tai grillissä. Jos sinulta löytyy keittiöstäsi töhötin, myös sillä saa koipiin kauniin pinnan.

Mikrokokkailun etuna uuniin verrattuna on myös pienempi sähkön kulutus. Kun mikro surraa 5 minuuttia, uunilta koipien kypsentäminen vie melkein tunnin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Broilerinkoivet mikrossa

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

kypsennysaika n. 5 min

4 maustamatonta broilerinkoipi-reittä

Marinadi

1 sitruuna

2 valkosipulinkynttä

2 rkl rypsiöljyä

2 rkl soijakastiketta

1 rkl juoksevaa hunajaa

½ tl suolaa

ripaus mustapippuria rouhittuna

  1.  Raasta sitruunan kuoren keltainen osa isoon ja tukevaan pakastuspussiin. Purista pussiin myös hedelmästä mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne sitruunan joukkoon pussiin. Lisää myös muut marinadin ainekset pussiin.
  2. Pane broilerinkoivet pussiin, sulje pussi ja hölskytä marinadi lihaan. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Kääntele koipia välillä.
  3. Kypsennä yksi tai  kaksi koipea kerrallaan mikrossa viisi minuuttia täydellä teholla, niin että liha on kypsää. Tarkista kypsyys ja lisää tarvittaessa mikrokypsytysaikaa.
  4. Halutessasi rapean nahan, siirrä koivet grilliin tai grillivastuksen alle uuniin ja pariloi pintaan herkullinen väri. Nosta tarjolle.

Resepti: Riikka Kaila

Sisältö jatkuu mainoksen alla