Sami Backström
Sami Backström

1. Huuhtele ja kuivaa broileri talouspaperilla. Poista broilerista nahka pientä terävää veistä apuna käyttäen. Sipaise broilerin pintaan öljy. Kuumenna paistinpannu liedellä ja paista broileriin pintaväriä.

2. Sekoita morttelissa suola, mustapippuri, paprikajauhe, sitruunamehu ja raastettu kuori sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Hiero seos broilerin pintaan ja sisälle. Täytä broileri vielä nipulla tuoretta timjamia.

3. Nosta broileri uunipataan. Paloittele porkkanat ja lisää pataan. Lisää myös tölkkitomaatit liemineen sekä viini, ja kanalientä niin, että ainekset peittyvät. Lisää vielä muutama timjamin oksa liemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Peitä pata kannella ja nosta uuniin. Kypsennä 180-asteessa vähintään tunti, mieluiten kaksi. Nosta broileri liemestä leikkuulaudalle ja paloittele. Tarjoile täysjyväriisin ja salaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Resepti

1
kpl
kokonainen broileri
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
suolaa
2
tl
mustapippuria
1
rkl
paprikajauhetta
2
kpl
sitruunan mehu ja raastettu kuori
4
kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuina
nippu tuoretta timjamia
2
kpl
porkkanaa
1
prk
kokonaisena säilöttyjä tomaatteja
4
dl
valkoviiniä
kanalientä

Tarjoiluun

täysjyväriisiä

Valmistusaika noin 3 tuntia

Sisältö jatkuu mainoksen alla