Borssikeitto ja kurkkusalaattia

4 annosta, 175 kcal / annos
7,20 e eli 1,80 e / annos
1 rkl rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
6 dl raastettua etikkapunajuurta
n. 1 l kasvis- tai lihalientä
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
ripaus chilijauhetta
100 g palvattua lammasta tai kylmäsavuporoa
Kurkkusalaatti
2 valkosipuli- tai mauste­kurkkua
1 pieni omena
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl oliiviöljyä
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
suolaa tarvittaessa

Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää punajuuret. Sekoita ja kaada kattilaan liemi. Lisää myös sokeri, mustapippuri ja chilijauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Suikaloi liha ja lisää keittoon. Hauduta noin viisi minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää nestettä, jos keitto on liian paksua.

Kun keitto hautuu, kuutioi kurkut ja omena. Sekoita kulhossa kuutioi­den joukkoon etikka, oliiviöljy, sokeri ja mustapippuri. Lusikoi kurkkusalaattia keitto­annosten päälle ja tarjoile.