Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

Biscuits on Englannissa keksi, mutta kun sana matkaa Atlantin yli, se tarkoittaakin skonssin tyylistä teeleipää.

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään. Lisää voi ja nypi ainekset nopeasti murumaiseksi seok­seksi. Lisää piimä ja ­sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.

2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Ripottele taikinalle jauhoja ja kääntele taikinaa muutaman kerran. ­Taputtele taikina noin 3 sentin paksuiseksi levyksi. ­Ripottele päälle hieman jauhoja. Taikina tuntuu tässä vaiheessa todella löysältä.

3. Jauhota halkaisijaltaan noin 5 sentin muotti. Ota sillä taikinasta ympyröitä. Nosta ne varovasti lastalla leivinpaperoidulle pellille.

4. Paista 255-asteisessa ­uunissa 15–20 minuuttia.

5. Tarjoa teeleivät voin kanssa. Kyytipojaksi sopivat juusto ja kinkku tai ­hillo. Herkut ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

Resepti

Annoksia:
24
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia + paistoaika 15 minuuttia

Resepti

5
dl
vehnäjauhoja
3
tl
leivinjauhetta
ruokasoodaa
1
tl
suolaa
50
g
voita
3
dl
piimää
tarjoiluun voita, juustoa, kinkkua, ­hilloa