Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

1. Kuori ja pilko pieneksi ­bataatti, sipuli ja valkosipuli.

2. Pane pilkotut ainekset, inkivääri sekä 1 rkl öljyä kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes sipuli on kuullottunut.

3. Lisää kasvisliemi ja keitä ­palat kypsiksi eli noin 15 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Keiton kypsyessä valmista krutongit. Kuutioi leipäviipaleet, kuori ja murskaa valko­sipulinkynsi. Kuumenna 1 rkl öljyä pinnoitetulla pannulla ja lisää siihen valkosipulinkynsimurska. Lisää leipäkuutiot ja paista ne rapeiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Kaada keiton joukkoon kuohu­kerma ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Nosta kattila levyltä jäähtymään.

6. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

7. Tarjoa alkuruokana kruton­kien kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Resepti

500
g
bataattia
1
kpl
keskikokoinen sipuli
1
kpl
valkosipulinkynsi
1
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
1
rkl
öljyä
1
l
kasvislientä
1
dl
kuohukermaa
suolaa ja rouhittua ­mustapippuria

Krutongit

4
kpl
maalaisleipä viipaletta
1
kpl
valkosipulinkynsi
1
rkl
öljyä
Sisältö jatkuu mainoksen alla