Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Banh mi on supersuosittu sandwich Kaliforniassa. Kokeile patongin täytteeksi myös graavisiikaa.

1. Laita ensin porkkanat marinoitumaan. Tee nuoc mam gung -kastike (katso ohje alla). Kuori porkkanat ja höylää ne juustohöylällä pitkiksi lastuiksi kastikkeeseen maustumaan vähintään 15 minuutiksi. Saat syvemmän maun, jos annat porkkanoiden marinoitua vaikka yön yli.

2. Valmista hunajakana. Paloittele fileet pitkiksi suikaleiksi poikkisyin. Paista broileria muutama minuutti öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla.

3. Leikkaa kurkku juustohöylällä pitkiksi lastuiksi. Viipaloi avokado.

4. Leikkaa patonki 4 palaan ja leikkaa palat auki. Voitele sisä­pinnat majoneesilla. Täytä patongit kurkulla, avokadolla, kanalla ja korianterilla. Nosta porkkanalastut marinadista leipiin ja pirskota hieman marinadia mausteeksi.

Nuoc mam gung -kastike

1. Kuori ja raasta inkivääri kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli joukkoon, hienonna ­sekaan myös chili. Pese limetti, raasta kuori ja purista mehu kulhoon.

2. Lisää loput ainekset ja ­sekoita, kunnes sokeri liukenee.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia

Resepti

kurkku
1
kpl
avokado
1
kpl
iso patonki
4
rkl
majoneesia
1
kpl
korianteri ruukku

Hunajakana

2
kpl
broilerin rintafileetä
1
rkl
kookos- tai rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
hunajaa

Marinoitu porkkana

2
kpl
pientä porkkanaa
nuoc mam gung -kastiketta

Nuoc mam gung -kastike (Valmistusaika: 5 minuuttia)

Resepti

3 cm:n pala inkivääriä
1
kpl
iso valkosipulinkynsi
1
kpl
tuore punainen chili
1
kpl
limetti
2
rkl
sokeria
3
rkl
kalakastiketta
vettä