Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Ainekset Balkanin kebabiin löytyivät valmiina kaupasta. Vain sipuli ja persilja piti silputa.

1. Tee ensin ajvar-kastike. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise paprikat, poista siemenet. Halkaise myös munakoiso. Pane kasvikset uuniin kuoripuoli ylöspäin ja paahda niitä noin puoli tuntia, kunnes niiden kuori on mustunut.

2. Sulje kasvikset paksuun tiiviiseen muovipussiin tai peitä ne kulhoon tiiviisti kelmulla. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Kuori paprikat ja kaiva munakoison pehmeä sisus teho­sekoittimeen tai sauvasekoittajan kulhoon. Lisää valkosipulinkynsi, suola, pippurit ja etikka. Hienonna seos tasaiseksi. Lisää lopuksi oliivi­öljy ja sekoita vielä.

3. Valmista kebabit. Kuori punasipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Hienonna persilja. Grillaa makkarat tai cevapit, kuumenna myös pita­leivät grillissä. Täytä leivät.

Vinkki! Ajvar-kastiketta myydään monissa etnokaupoissa valmiina.

Vinkki! Voit tehdä cevapit jauhe­lihasta lisäämällä 400 grammaan ­sika-nautajauhelihaa 1 tl yrttimaustetta ja 1 tl suolaa. Pyörittele taikina vähän sormea paksummiksi puikuloiksi ja grillaa kypsiksi.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 1 tunti

Resepti

1
kpl
punasipuli
(lehti)persiljaa
400
g
kasvismakkaraa tai -kepakoita (esimerkiksi ćevapčići veggie)
1
dl
paksua jogurttia tai ranskankermaa
8
kpl
peperonipaprikoita (säilöttyjä)
4
kpl
pitaleipää (tai rullattavaa rieskaa)
suolaa

Ajvar-kastike

3
kpl
paprikaa
munakoiso (pitkittäin halkaistu)
1
kpl
valkosipulinkynsi
mustapippuria
(1/4 tl cayennepippuria)
punaviinietikkaa
oliiviöljyä