Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

1. Ota katkaravut ja sinisimpukat hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön tai jääkaappiin. Kuori ja hienonna sipuli ja kuori ja raasta valkosipulinkynnet. 

2. Kuumenna oliiviöljy wokkipannussa ja pyörittele sahramia siinä hetki. Kuullota sipulisilppu ja riisi. Lisää wokkipannuun vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä 35 minuuttia.

3. Erottele rosmariinin lehdet ja silppua ne. Sekoita rosmariini ja herne-maissi-paprikasekoitus. Lisää sulaneet katkaravut ja sinisimpukat kattilaan. Sammuta levy ja anna hautua 5 minuuttia. Heitä pois avautumattomat sinisimpukat ennen tarjoilua.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 50 minuuttia

Resepti

250
g
pakastettuja kuorellisia katkarapuja
250
g
pakastettuja esikeitettyjä kuorellisia sinisimpukoita
1
kpl
sipuli
3
kpl
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
sahramia
3
dl
täysjyväriisiä
8
dl
vettä
1
kpl
kasvisliemikuutio
2
kpl
rosmariininoksaa
200
g
herne-maissi-paprikapakastetta