Ihanan pikapastan kastike on kaikessa simppeliydessään vain öljyä, sitruunamehua ja pastan keitinvettä.
Ihanan pikapastan kastike on kaikessa simppeliydessään vain öljyä, sitruunamehua ja pastan keitinvettä.

Vihreä kevätpasta parsasta, herneistä ja kapriksista syntyy alle puolessa tunnissa!

Vihreä parsa on takuuvarma kevään merkki! Se paistuu pannulla aivan hetkessä, eikä vaadi esikeittelyä. Kuori parsa varovasti nupusta alaspäin. Kuoriminen käy kätevimmin, kun parsa makaa leikkuulautaa vasten. Poista kannan puumainen osa. Tuoreessa parsassa kuivahtanutta osaa on vain pari senttiä. Yksi tapa selvittää, mistä kuiva kanta alkaa on nakutella terävällä veitsellä pitkin parsan vartta. Parsa katkeaa siitä kohdasta, kun se alkaa olla pehmeä. Tämä tapa on taloudellinen, eikä ainakaan tule leikeltyä ylimääräistä.  

 

Keväinen parsapasta

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Valmistusaika 20 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

1 ½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna

1  dl + ½ dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

1 sitruunan mehu ja kuori

450 g vihreää parsaa

3 valkosipulinkynttä

1 mieto punainen chili

2 rkl kapriksia

100 g (pakaste)herneitä

½ dl pastan keitinvettä

Lisäksi

400 g spagettia

 

  1. Hienonna persilja. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa, purista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
  3. Kuori parsa ja napsauta tai leikkaa kovat kantapalat pois. Leikkaa nuput erikseen ja paloittele varret pienempiin paloihin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Valuta kaprikset.
  4. Kuumenna ½ dl oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää parsapalat, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista muutama minuutti, lisää herneet viimeiseksi minuutiksi mukaan. Varo, että valkosipuli ei pala!
  5. Siirrä levyltä ja kaada keitinvesi ja sitruunaöljy joukkoon.
  6. Kääntele nopeasti spagetin joukkoon ja tarjoa heti. Ripottele tarvittaessa hieman sormisuolaa pinnalle.

 

Resepti: Krista Kupariharju

Sisältö jatkuu mainoksen alla