Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Kieputa avokadolle kinkkua peitoksi ja lastaa hieman rucolaa­ kyyti­pojaksi.

1. Kuori avokadot ja viipaloi ne 8 osaan. Pirskota päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.

2. Puolita kinkkuviipaleet pitkittäin. Laita avokadoille rucolaa. Kiepauta vyöte kinkusta.

3. Valuta päälle hieman öljyä ja rouhi pippuria.

Vinkki! Jos lähikaupastasi ei löydy ilmakuivattua kinkkua, voit korvata sen vaikkapa ohuenohueksi leikatulla, kylmäsavustetulla häränpaistilla tai kylmäsavulohella.

Resepti

Annoksia:
16
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 10 minuuttia

Resepti

2 kypsää avokadoa
2
rkl
sitruunamehua
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua (esimerkiksi Pirkan serranokinkku)
muutama rucolan lehti
1
rkl
oliiviöljyä
muutama kierros mustapippuria myllystä