Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Voit paahtaa artisokkia ja herkkusieniä myös grillivastusten alla, niin ne saavat lisää väriä ja makua.

1. Kuumenna uuni 220 asteeseen.

2. Pese ja leikkaa herkkusienet lohkoiksi. Valuta artisokat ja leikkaa kahteen osaan. Laita ne uunivuokaan ja paahda uunissa 15 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Kuori ja suikaloi sipuli. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja leikkaa suikaleiksi. Sekoita yhteen sienet, artisokat, kaprikset ja tomaatit.

4. Tee kastike. Sekoita öljyn joukkoon hunaja, balsamico, suola ja pippuri. Kaada kasvisten päälle, sekoita hyvin.

5. Lisää juuri ennen tarjoilua revitty jääsalaatti ja rucola tarjoiluastian pohjalle ja kaada kasvissalaatti päälle.
 Vinkki!  Vaihda syksyn sienikaudella herkkusienet herkkutatteihin.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia

Resepti

200
g
herkkusieniä
170
g
artisokansydämiä
1
kpl
punasipuli
1
dl
isoja kapriksia
2
dl
aurinkokuivattuja ­tomaatteja

Kastike

oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
balsamicoa
suolaa
mustapippuria

Lisäksi

1
kpl
ruukku jääsalaattia
rucolaa