Vaihtelua kaipaava tekee tänä vappuna simansa appelsiineista. Kuva: Ninna Lindström
Vaihtelua kaipaava tekee tänä vappuna simansa appelsiineista. Kuva: Ninna Lindström

Kuka sitä perinteistä simaa jaksaa kiskoa vapusta toiseen? Kokeile herkullista ja raikasta appelsiinisimaa!

Appelsiinisima

10 annosta

Valmistusaika 10 minuuttia + jäähtyminen ja siman käyminen noin 1 vko

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 litraa vettä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 appelsiinin mehu

1 (luomu)appelsiinin

kuoriraaste

1 limetin mehu

125 g sokeria

125 g fariinisokeria

noin puolikkaan herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Pullotukseen:

sokeria

rusinoita

1. Pese ja raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiinien mehut ämpäriin. Purista limetin mehu joukkoon. Kaada 1 litra kylmää vettä päälle.

2. Mittaa kattilaan vesi ja sokerit ja kiehauta. Kaada kylmien nesteiden joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

3. Liuota hiiva joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen alla vuorokauden ajan.

4. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Kaada sima pulloihin. Älä kierrä korkkia liian tiukkaan, sillä paine pullossa kasvaa, kun sima alkaa käydä. Anna siman käydä jääkaapissa noin viisi vuorokautta. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla