Kuva Nico Backström
Kuva Nico Backström

Valmista ensin kastike. Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta. Laske lämpöä ja hauduta noin 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä. Paahda pekaanipähkinöitä kuumalla pannulla pari minuuttia. Sekoita joukkoon rypsiöljy ja grillausmauste.

Kaada pähkinät kulhoon jäähtymään. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Revi rucola haarukkapaloiksi. Lohko viikunat neljään osaan ja murenna vuohenjuusto. Fileoi appelsiinilohkot kalvottomiksi. Nostele lautasille tai vadille ensin rucola ja kaalisuikaleet, sitten viikunat, vuohenjuusto ja appelsiinilohkot. Ripottele päälle pähkinät. Viimeistele salaatti kastikkeella ja tarjoile.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmsitusaika: noin 25 minuuttia

Resepti

50
g
pekaanipähkinöitä
1
tl
rypsiöljyä
1
tl
grillausmaustetta
100
g
punakaalia
1
ras
rucolaa
4
kpl
tuoretta viikunaa
200
g
vuohenjuustoa
2
kpl
appelsiinia

Kastike

1
dl
balsamietikkaa
tuorepuristettua appelsiinimehua
1
kpl
murskattu valkosipulinkynsi
2
tl
sokeria
ripaus suolaa

Voit tehdä kaikki smoothien kerrokset valmiiksi jääkaappiin jo edeltävänä iltana.

Vadelma-suklaasmoothie

4 annosta

Valmistusaika 20 min

Kookos-suklaakerros

2 dl kookosmaitoa

4 rkl chia-siemeniä

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa

Banaani-suklaakerros

2 banaania

100 g tummaa suklaata

3 dl kauramaitoa

Vadelmakerros

200 g vadelmia

2 rkl hunajaa

  1. Valmista ensin kookos-suklaakerros. Sekoita kulhossa kookosmaito, chia-siemenet, kaakaojauhe ja hunaja. 
  2. Sulata vadelmat. Jos ne ovat ulkomaisia, keitä ne. Lisää hunaja.
  3. Kuori ja paloittele banaanit. Rouhi suklaa. Soseuta banaani, suklaa ja kauramaito tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Kokoa smoothie kerroksittain ja tarjoa heti.

Suklaapullasta tulee kädenkäänteessä myös kakku, kun kokoat pullapallot voideltuun rengasvuokaan.

Monkey bread -suklaapullat

10 annosta

Valmistusaika 30 min + kohotus ja paisto 1 t 

75 g voita

2½ dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 muna

1 dl tummaa ruokosokeria

2 tl kardemummaa

½ tl suolaa

7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Suklaaseos

100 g tummaa suklaata

75 g voita

1 dl tummaa ruokosokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Lisäksi 

muffinivuokia tai muffinipelti

  1.  Kuutioi voi ja jätä lämpenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa. Murusta joukkoon hiiva ja sekoita. Riko kattilaan muna ja mittaa sokeri, suola sekä kardemumma joukkoon. Sekoita hyvin. Mittaa ensin 3 desiä jauhoja maidon joukkoon ja alusta ne hyvin. Lisää sitten loput jauhot koko ajan vaivaten. Lisää voi ja vaivaa se taikinan joukkoon. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile kahdeksi pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. 
  2. Tee suklaaseos. Rouhi suklaa ja kuutioi voi. Mittaa isoon kulhoon sokeri ja lisää joukkoon voi, suklaa ja kaakaojauhe. Sulata mikrossa juoksevaksi. Nostele taikinapallot kulhoon ja sekoita käsin.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä muffinivuoat pellille. Kokoa yhteen vuokaan 5–7 taikinapalloa. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia.